Oraşele din România, înfrumuseţate cu copaci exotici

Primari amatori de arbori ornamentali. Mai mulţi primari din România vor să înfrumuseţeze oraşele cu arbori de lalele şi palmieri. Asta deşi copacii exotici plantaţi anii trecuţi s-au uscat din cauza condiţiilor climatice. Primarul Turnu-Severin a cheltuit 130.000 de euro pe arborii ornamentali, iar la Timişoara, primarul a cumpărat 40 de pomi cu 200 de euro bucata.

05 nov. 2013, 10:02
Oraşele din România, înfrumuseţate cu copaci exotici

Primarul din Drobeta Turnu Severin a cumpărat peste 1.000 de platani şi arbori de lalea din Italia şi a plătit 100 de euro pe bucată, asta în condiţiile în care există cartiere situate la marginea oraşului care nu sunt asfaltate şi care nu au canalizare.

Primăria din Turnu Severin a cumpărat şi în urmă cu doi ani alţi 1.000 de arbori, însă, din cauza climei din oraş, aceştia s-au uscat.

Pasionat de plante exotice este şi primarul din Timişoara. Acesta a cumpărat 40 de palmieri şi a plătit 200 de euro pe bucată. Aceştia au fost plantaţi în centrul oraşului, dar au declanşat un adevărat scandal.

Recent, parlamentarii PDL au decis ca fiecare din ei să adopte câte un palmieri, pentru a-i ajuta să treacă de sezonul rece.