Orăşelul Copiilor, luat cu asalt de 1 iunie. Sute de români au sărbătorit ziua copiilor în parc

Ziua de 1 iunie din acest an are semnificație dublă pentru români, fiind ziua copiilor, dar și prima zi din cea de-a doua etapă de relaxare a măsurilor privind prevenirea combaterii coronavirusului.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 12:27

Orășelul Copiilor din sectorul 4 al Bucureștiului reprezintă principalul centru de distracție pentru minori, și prin urmare a fost luat cu asalt de 1 iunie. Sute de persoane au fost suprinse la intrarea în parc, cât și în apropierea acestuia.

Citește și: Românii au ieşit la aer curat în prima de zi de relaxare a măsurilor. Pădurea Cernica, împânzită de grătare de 1 iunie

1 iunie reprezintă prima zi din cea de-a doua etapă de relaxare a măsurilor impuse de autorități. Prin urmare este permis accestul persoanelor la terase, însă într-un număr limitat, accesul pe plajă, iar deplasarea între județe nu mai este condiționată de declarația pe propria răspundere.

Românii au ieșit la pădure, dar și la pescuit în prima zi de relaxare. Mulți dintre aceștia au sărbătorit la grătare, iar pescarii împătimiți s-au instalat de la primele ore la baltă, cu undițele pregătite după perioada de izolare.

De asemenea, românii abia așteptau să se distreze și să ia masa în oraș cu prietenii. Perioada pandemiei a ținut în case pentru trei luni cetățenii româniei. Terasele din Centrul Vechi au dat startul petrecerii în România și au primit clienți chiar după miezul nopții.