Oraşul Betleem se pregăteşte de Sărbătorile de Crăciun

Creştinii au început să sosească sâmbătă dimineaţa la Betleem în Cisiordania ocupată pentru a sărbători Crăciunul, la capătul unui an plin de bulversări politice în lumea arabă, informează sâmbătă AFP.

RomaniaTV.net
24 dec. 2011, 13:27
Oraşul Betleem se pregăteşte de Sărbătorile de Crăciun

Mii de pelerini au început să sosească în zori în acest mic oraş unde Hristos a văzut lumina zilei, potrivit Bibliei, aflat la 20 de kilometri distanţă de Ierusalim. Ca în fiecare an, tradiţionala procesiune de Crăciun a ajuns la prânz în piaţa Mangeoire, din centrul Betleemului, unde sunt prevăzute concerte şi alte manifestări considerate principala atracţie turistică a anului din teritoriile ocupate, potrivit Agerpres.

Un uriaş pom de Crăciun acoperit cu beculeţe şi decoraţiuni a fost înălţat în piaţa unde s-au strâns deja pelerinii purtând pălării sau robele diferitelor ordini religioase.

Turiştii şi pelerinii intonează în cor colindele în limba arabă transmise la megafoane, în timp ce vânzătorii ambulanţi profită de ocazie pentru a-şi face reclamă la prăjiturile şi dulciurile viu colorate.

Ceremoniile vor culmina cu Misa de la miezul nopţii celebrată de Patriarhul latin al Ierusalimului, monseniorul Fouad Twal, arhiepiscopul catolic al Orientului Mijlociu. El este aşteptat să adreseze un mesaj de pace regiunii şi să se exprime asupra revoluţiilor care afectează lumea arabă.