Oraşul care închide şcolile din cauza poluării. Măsura radicală luată de autorităţi

Şcoli închise din cauza poluării. Se întâmplă în New Delhi, India. Autorităţile au decis să închidă toate unităţile de învăţământ timp de o săptămână din cauza poluării masive.

13 nov. 2021, 21:56
Oraşul care închide şcolile din cauza poluării. Măsura radicală luată de autorităţi

Oraşul care închide şcolile din cauza poluării. Este vorba despre New Delhi. Autorităţile au luat această măsură după ce poluarea atmosferică a ajuns la un nivel alarmant în ultimele zile, informează AFP.

Oraşul care închide şcolile din cauza poluării

Ministrul Arvind Kejriwal a anunţat că începând de luni, toate şcolile vor fi închise din cauza poluării.

“Începând de luni, şcolile vor fi închise pentru ca elevii să nu fie nevoiţi să respire aer poluat”, a declarat ministrul Arvind Kejriwal.

Citeşte şi Poluarea a ajuns şi pe „acoperişul lumii”. Descoperire neaşteptată a cercetătorilor, pe muntele Everest

De asemenea, toate activităţile din construcţii vor fi interzise în perioada 14-17 noiembrie şi angajaţii din sectorul public vor lucra de acasă. Şi firmelor private li s-a recomandat ca angajaţii lor să lucreze de acasă în perioada următoare.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătăți, poluarea din aer este responsabilă de moartea a 7 milioane de persoane la nivel mondial. Florin Mihălțan, medic pneumolog şi profesor la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” Bucureşti, a declarat că poluarea excesivă poate genera sau exacerba afecțiuni la plămâni şi inimă.

„În primul rând în această poluare există pulberi și gaze pentru plămâni și pentru inimă. Lucrurile acestea devin extrem de periculoase pentru că agravează o serie de afecțiuni respiratorii sau generează afecțiuni respiratorii de tip astm sau BPOG.

De asemenea, crește rata incidenței infarctului miocardic. Există și particule cancerigene în interiorul acestor pulberi sau factorii poluanți și să nu uităm potențarea unor alergii și diminuarea capacității de apărare a organismului. Este o diminuare a imunității individuale.

Expunerea este mult mai evidentă și cu efecte dezastruoase în timp la copii și vârstnici. Poluarea este al doilea factor care vine și generează astfel de afecțiuni cronice alături de fumat. În multe situații, acolo unde nu avem explicații pentru apariția acestor boli, cel mai probabil este invocat acest factor poluant.

Să nu uităm un alt lucru important, cei care trăiesc în apropierea marilor intersecții, unde se circulă foarte mult sunt cu expunere majoră. În afară de ceea ce s-a menționat avem și ceea ce se generează din combustie, ceea ce emană un automobil”, a mai explicat medicul pneumolog.

Citeşte şi Medicul Mihai Craiu, avertisment despre poluare în sezonul rece: Poate accentua gradul de disconfort respirator al copiilor