Oraşul din Italia care vinde case de locuit cu doar un euro. Care sunt responsabilităţile pe care cumpărătorii trebuie să şi le asume

Un alt oraş din Italia își vânde casele cu doar un euro fiecare în încercarea de a-i determina pe oameni să se mute în zona respectivă, care se află în apropierea uneia dintre cele mai bune stațiuni de schi din țară.

14 oct. 2021, 17:59
Oraşul din Italia care vinde case de locuit cu doar un euro. Care sunt responsabilităţile pe care cumpărătorii trebuie să şi le asume

Oraşul din Italia care vinde case de locuit cu doar un euro.

Pratola Peligna, nu departe de Roma, vinde până la 250 de case pe bani puţini. Peste 600 din construcţii sunt în prezent în paragină.

Orașul se află în regiunea Abruzzo, care se află în Munții Apenini – aproape de unele dintre cele mai bune pârtii de schi din Italia.

Ceea ce le-a făcut pe autorităţi să ia această decizie de a vinde case cu un euro este faptul că populaţia din zona respectivă e în continuă scădere. Prin această idee se încearcă atragerea de noi localnici. Oamenii care cumpără casele respective trebuie să le şi renoveze.

„Lucrăm la acest lucru de ani de zile, identificând case adecvate schemei care nu erau deja implicate în reconstrucția după cutremur”, a spus consilierul local Paolo Di Bacco pentru CNN Travel.

„Scopul nostru este să-i facem pe toți să strălucească din nou și să recupereze frumusețea centrului vechi, chiar dacă ar putea dura ceva timp”, a adăugat el.

În anii 1930, în Pratola Peligna locuiau aproximativ 13.000 de oameni, însă în ultimii ani numărul acestora a scăzut la doar 7.000.

Locuinţele scoase la vânzare cu un euro sunt mici, au în jur de 750 de metri pătraţi, unele includ mansarde, terase şi balcoane de fier, însă multe sunt în stare proastă şi necesită lucrări de consolidare.

Cei care cumpără casele îşi iau angajamentul că le vor renova, în caz contrar se percepe o amendă de 10.000 de euro dacă planurile de construcţie nu sunt prezentate în primele şase luni.

Consilierul local Di Bacco a explicat că aceste reguli stricte reprezintă cel mai scenariu şi a fost gândit pentru situaţiile în care oamenii cumpără proprietăţile „doar ca să dispară”, ceea ce primarul Antonella Di Nino a spus că s-a mai întâmplat.

„În special cu străinii, urmărirea lor în întreaga lume și forțarea acestora să finalizeze renovarea devine imposibilă. Asta este ceva ce vrem să evităm de data aceasta”, a precizat consilierul.

Alte orașe care vând case la un euro sunt Maenza, la doar două ore de Roma, și Laurenzana, la câteva ore la sud de Napoli.