Primul oraş din România care intră în carantină în valul patru al pandemiei. Se aplică restricţii începând de mâine. Ce activităţi vor fi interzise

Criza sanitară ia amploare în România. Oraşul Drobeta Turnu Severin şi mai multe localităţi din apropierea acestuia intră în lockdown începând de luni, după ce rata de infectare a ajuns la aproape 10 la mie. Toate școlile trec în sistem online, restaurantele se închid, organizarea de evenimente este interzisă, iar măștile sunt obligatorii și pe stradă.

10 oct. 2021, 08:52
Primul oraş din România care intră în carantină în valul patru al pandemiei. Se aplică restricţii începând de mâine. Ce activităţi vor fi interzise

Drobeta Turnu-Severin devine astfel primul oraş din România care intră în carantină în valul patru al pandemiei. Decizia privind carantinarea a fost adoptată, sâmbătă, 9 octombrie, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mehedinţi și cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Drobeta Turnu-Severin, primul oraş din România care intră în carantină în valul patru al pandemiei. Restricţiile care se aplică începând de luni

Municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare orașul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, vor intra în carantină de luni, 11 octombrie 2021, timp de două săptămâni.

„Decizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unității administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creștere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid”, a anunţat Prefectura Mehedinţi.

Citeşte şi: Octavian Jurma avertizează: ‘Suntem condamnați la infectare! Nivelul de incompetență și rea credință în administrarea pandemiei în România a atins cote paroxistice’

Primul oraş din România care intră în carantină în valul patru al pandemiei. Se închid şcolile, restaurantele şi cafenelele

„Cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv a celor cu cerințe educaționale speciale, în unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepția activităților de terapie pentru preșcolarii/elevii cu cerințe educaționale speciale. Tot în sistem online este permisă participarea tuturor studenților/cursanților din instituțiile de învățământ superior la activități didactice.

Pe toată durata carantinei este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor.

Se permite comercializarea produselor doar în sistem „take-away” (la pachet) şi/sau catering”, au mai precizat autorităţile din Mehedinţi.

Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE COVID 9 octombrie. Peste 50.000 de doze de vaccin administrate în ultimele ore

De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia agenţiilor cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.

Nunţi, botezuri şi evenimente, interzise în Drobeta Turnu Severin. Se schimbă şi programul magazinelor

„Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.
Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop”, au mai decis autorităţile locale din Mehedinţi.

Citeşte şi: BILANȚ COVID 9 octombrie. Peste 14.000 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore

Totodată, purtarea măştii de protecţie spaţiile publice deschise va deveni obligatorie începând de luni.

Citeşte şi: O nouă localitate intră în CARANTINĂ începând de luni. Incidența a depășit 10 la mie