Oraşul din România care a trecut din scenariul verde în cel galben. Se revine la cursurile online

Focşani a trecut din scenariul verde în cel galben, după ce rata de incidenţă a trecut de un caz la mia de locuitori. Autorităţile anunţă că începând din data de 1 martie merg la şcoală doar elevii din ciclul primar şi din clasele terminale.

01 mart. 2021, 10:54
Oraşul din România care a trecut din scenariul verde în cel galben. Se revine la cursurile online

Oraşul din România care a trecut din scenariul verde în cel galben. Este vorba despre municipiul Focşani din judeţul Vrancea. Rata de infectare a ajuns la 1,18 la mia de locuitori.

Oraşul din România care a trecut din scenariul verde în cel galben

După ce rata incidenţă a depăşit un caz la mia de locuitori, autorităţile anunţă că începând din data de 1 martie merg la şcoală doar elevii din ciclul primar şi din clasele terminale.

”În consecinţă, vor fi permise din această zi doar activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din clasele I-IV şi din clasele  terminale, liceal profesional şi postliceal”, conform purtătorului de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Pe lângă municipiul Focşani, alte 15 localităţi intră în scenariul galben: Câmpineanca, Ciorăşti, Dumbrăveni, Garoafa, Goleşti, Năneşti, Paltin, Panciu, Ploscuiţeni, Răcoasa, Soveja, Tâmboieşti, Ţifeşti, Urecheşti şi Vulturul.

Citeşte şi Europa se pregăteşte de valul trei al pandemiei. Avertismentul medicilor: Vor fi afectaţi mai mult tinerii

Scenariu roşu! Carantina a fost prelungită cu 7 zile

Scenariu roşu în Maramureş. Carantina zonală pentru locuitorii comunei Recea şi satele aflate în subordine a fost prelungită cu încă şapte zile, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

Potrivit acestuia, măsura a fost prelungită în urma ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, fiind vorba despre carantinare zonală pentru comuna Recea, cu localităţile aparţinătoare Recea, Mocira, Lăpuşel, Săsar şi Bozânta Mică.

Citeşte şi Afecţiunea care te face de nouă ori mai predispus la deces dacă te infectezi cu coronavirus

„Ordinul a intrat în vigoare azi (luni – n.r.), începând cu ora 8,00, pentru o perioadă de 7 zile. Restricţiile impuse şi măsurile care trebuie respectate de către locuitorii localităţii, dar şi de către cetăţenii care vor tranzita unitatea administrativ-teritorială carantinată zonal sunt aceleaşi care au fost stabilite anterior”, a spus Dan Bucă.

El a adăugat că alte măsuri pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru soluţionarea unor probleme deosebite pe perioada carantinei vor fi stabilite prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.