Orașul din România care va avea un nou stadion! Se construiește o arenă de 23 de milioane de euro

Un oraș din România va avea un nou stadion. Viceprimarul a anunţat că documentaţia pentru noua arenă este gata şi a fost emisă şi Autorizaţia de Construcţie! Vezi mai jos unde se va situa!

02 feb. 2024, 20:46

Lucrările la arena care va avea peste 10.000 de locuri costă 115 milioane de lei, bani din bugetul local.

Citește și Subiectul stadionului Arcul de Triumf ajunge la Guvern. Alin Petrache: „Un fost condamnat penal este într-o poziţie publică şi se poartă ca şi când are totul pe persoana fizică, Complexul Sportiv Naţional Arcul de Triumf pare SRL-ul lui”

Stadionul va ocupa o suprafaţă de peste 9.000 mp şi va avea 10.101 locuri pentru spectatori.

Lângă arenă va fi amenajat şi un parc cu loc de joacă, precum şi o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită şi de locuitorii din zonă.

Timișoara, orașul în care se va construi noul stadion

Noua construcţie va avea fundaţia din beton şi structura metalică şi va fi de categoria 4, în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB (Internaţional Football Association Board).

Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri uşoare din materiale compozite, pentru a obţine o iluminare naturală.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori.

De altfel, stadionul va putea fi o locaţie optimă pentru evenimente şi concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiţii sportive.

Viceprimarul municipiului Timişoara, Cosmin Tabără, a anunţat că documentaţia pentru noul stadion este gata şi a fost emisă şi Autorizaţia de Construcţie, potrivit Prosport.ro.

„O veste minunată: Stadionul Lego are autorizaţie! De astăzi, proiectul Stadionului Lego, încă îl numesc aşa deoarece e cunoscut obiectivul sub această denumire, dar în viitor denumirea va fi de Eroii Timişoarei, putem spune că este autorizat pentru a fi construit! Autorizaţia este semnată şi urmează să facem procedurile pentru a da ordinul de începere a lucrărilor.

Am pornit la drum în administraţie cu gândul că, atât timp cât voi fi în Primărie, voi face totul pentru a lăsă ceva în urmă, ceva ce, deocamdată, lipseşte unei Timişoare moderne.

Mulţi au promis, dar eu m-am zbătut să se şi întâmple. Din prima zi am spus că voi lua proiectul stadionului lego în mâini şi îl voi duce la final! Nu a fost uşor să conving pe toată lumea despre necesitatea lui, despre obligaţia noastră de a construi infrastructură sportivă şi nu numai. Acest stadion va fi dedicat Timişoarei, tineretului, sportului”, a anunţat, vineri, viceprimarul Cosmin Tabără pe Facebook.

„Surprins, am constatat că aproape nimeni nu credea în el, dar, încetul cu încetul, am reuşit să îi conving şi pe cei mai sceptici. Mi s-a spus de multe ori: ‘nu se poate face’, ‘renunţă la proiect’, ‘este irealizabil’.

Nu există ‘nu se poate’ atunci cănd iţi doreşti ceva! Şi, trebuie să recunosc, se cuvine să mulţumesc celor de la care am preluat Studiul de Fezabilitate al stadionului de la vechea administraţie PNL, adică fostul primar Nicolae Robu”, a mai scris viceprimarul Cosmin Tabără.

Citește și Fotbalist de 20 de ani, mort la o miuţă cu prietenii în urma unui infarct

Din momentul în care Primăria Timişoara va da ordinul de începere a lucrărilor, stadionul ar trebui să fie gata în 2 ani şi 3 luni.