Orașul din România care va folosi doar energie regenerabilă. Vrea să devină ”Capitala Verde” a țării!

Brașovul își propune să devină ”Capitala Verde” a României. Nu mai puțin de 500 de puncte de consum al energiei electrice ale orașului vor funcționa din 2022 doar cu energie verde.

06 dec. 2021, 21:36
Orașul din România care va folosi doar energie regenerabilă. Vrea să devină ”Capitala Verde” a țării!

Orașul din România care va folosi doar energie regenerabilă. Astfel,  toate cele peste 500 de puncte de consum al energiei electrice ce survin mai multor instituții aferente Primăriei Braşov – inclusiv iluminatul public, semaforizarea, zeci de unităţi de învăţământ, dar şi domeniul schiabil – sunt alimentate exclusiv din surse regenerabile, după ce municipalitatea şi furnizorul de electricitate au încheiat un acord în acest sens.

Orașul din România care va folosi doar energie regenerabilă. Vrea să devină ”Capitala Verde” a țării!

Braşovul devine astfel prima administraţie publică locală din România care va funcțion 100% prin această metodă.

„Începând cu ultimul trimestru al acestui an, energia electrică pentru alimentarea celor 75 instituţii cu personalitate juridică aparţinând Municipalităţii, a iluminatului public, semaforizării, domeniului schiabil – un total de 525 de puncte de consum – este în totalitate provenită din surse regenerabile, conform actului adiţional pe care primarul Allen Coliban l-a semnat cu Electrica Furnizare, în urma negocierii dintre cele două părţi. Deşi toată energia primită de către Municipalitate este verde, tariful plătit nu este mai mare decât cel pentru energia din surse convenţionale”, anunţă Primăria Braşov într-un comunicat dat publicităţii luni.

„Vă pot anunţa că Braşovul este primul municipiu care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an. (…) Facem acest lucru în urma unei negocieri reuşite cu furnizorul, o negociere care nu se transpune în tarife majorate pentru a avea doar energie verde”, a declarat primarul Allen Coliban, citat în comunicatul Primăriei Braşov.

Braşovul îşi propune să ajungă Capitala Verde a României, iar pentru aceasta este foarte importantă atitudinea pe care o arătăm faţă de sustenabilitate. Sustenabilitatea se transpune inclusiv în zona energiei şi a curentului electric pe care îl consumăm pentru toate instituţiile publice din oraş. Vă pot anunţa că Braşovul este primul municipiu care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an. Am reuşit acest lucru pentru toate unităţile de învăţământ, pentru toate instituţiile subordonate, pentru tot consumul de curent pentru iluminatul public sau pentru domeniul schiabil şi facem acest lucru în urma unei negocieri reuşite cu furnizorul, o negociere care nu se transpune în tarife majorate pentru a avea doar energie verde”, a declarat, în comunicatul citat, primarul Allen Coliban.

Citește și: Război total pe Tik-Tok între Primăria Generală București și Primăria Brașov: Măcar noi avem apă caldă – VIDEO


loading...
Partenerii noștri