Oraşul din vis… din visul unui şeic

Aici totul e gigantic. Sfideaza simturile. Te ameteste cu inaltimile lui. Dubaiul e ostentativ. E stralucitor in tot ce are. Pana si desertul sau mallurile sunt desprinse dintr-un vis de seic. Orice ai privi, orice ai atinge, orice ai gusta, e lux si voluptate. In aceasta oaza a viitorului, cu insule artificiale si zgarie-nori, superlativul este la el acasa. Aici si-au facut loc cea mai mare fantana arteziana, cea mai inalta cladire de pe planeta, singurul hotel de 7 stele si cea mai mare gradina naturala a lumii - Gradina Miracolelor.

RomaniaTV.net
02 feb. 2015, 12:46
Oraşul din vis… din visul unui şeic

Dubaiul vechi, mai auster, iti arata farmecul traditional al Emiratelor. Il gasesti in fortul al-Fahidi, in moscheea Jumeirah, dar mai ales in souks, pietele locale, de unde poti cumpara orice – de la condimente si bijuterii la tricouri pentru turisti.

Dubaiul modern, insa, are origini universale. Aici trecutul este inlocuit de lux cosmopolit: Burj Khalifa, cu cele 160 de etaje ale sale, hotelul Burj al-Arab – unde poti sa intrezaresti, fie doar si intr-o vizita, traiul celor “alesi”, Dubai Marina – una din cele mai noi zone ale orasului, care te asteapta cu restaurante, cafenele si alte delicii cu privire la mare si, bineinteles, Palm Islands, insulele artificiale.

Ai impresia ca orasul asta a fost adus cu totul aici, de pe alta planeta. Nu e nevoie de o nava spatiala, insa, pentru a ajunge la el. Doar de o calatorie cu avionul.

Acest articol este parte din seria “Destinatii europene pe care merita sa le vezi”, un parteneriat intre RomaniaTV si Vola. Poti alege city-break-uri in alte 50 de orase din lume.