ORAŞUL ÎN BEZNĂ. Ministrul Energiei, Andrei Gerea: Este o INDOLENŢĂ de nepermis. Vor CĂDEA câteva capete VIDEO

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, anunţă demiteri în cazul Carei, oraş în care mii de oameni nu au avut curent electric din seara de Revelion. Ministrul califică situaţia drept "o indolenţă de nepermis" şi spune că vor cădea câteva capete. 

02 ian. 2015, 12:40

Sunt extrem de revoltat in legătură cu ce s-a intamplat la Carei. Noi am tinut legătura cu Electrica. Din pacate, lucrurile se pare ca s-au cumulat de Revelion. Din punctul meu de vedere este o indolenţă care s-a perpetuat. Aceasta problema cu acele cabluri este o problema cunoscuta de foarte multa vreme si nu s-a intervenit. Probabil s-a sperat sa vina o interventie divina sa rezolve problemele pe cablurile de alimentare.

Noi vom face o analiza rapida. Sunt convins ca vor cadea ceva capete pentru că nu se poate. O asemenea indolenţă e de nepermis. Se stia bine ca aceste cabluri trebuie inlocuite, nu s-a făcut acest lucru. Eu voi cere un raport detaliat si vom lua masuri urgent”, a spus Andrei Gerea, la România TV.

Ministrul i-a acuzat pe responsabili că „nu au fost capabili sa ia nicio masura, nici macar sa isi foloseasca aparatura din dotare, care sa identifice unde sunt defectele”: „Este de necrezut ce s-a întâmplat acolo, e de neiertat”. 

„Nu sunt capabili. Astăzi mi s-a spus că se va da drumul, poate chiar acum, in jur de ora 2.00-3.00 va fi rezolvată problema, dar nu se poate asa ceva”, a conchis Gerea. 

După ce au petrecut Revelionul în beznă, locuitorii din oraşul Carei nu au nici în a doua zi din an curent electric. Oamenii stau de două nopţi fără curent din cauza unor avarii produse în ajun de Anul Nou. Angajaţii de la Electrica nu au reuşit nici până azi să dea de capăt problemei.

Oraşul Carei este în BEZNĂ de două zile. Oamenii îngheaţă de frig: E ca în epoca Ceauşescu

Eugen Kovacs, primarul din Carei, a declarat la România TV că este o problemă veche a oraşului, cablurile explodează, iar, în prezent, peste 4.000 de familii nu au curent electric. 

„Peste 3.000 de familii care au centralele termice tinute în funcţie de motoarele care învârt apa au stat şi în frig. Problema noastra este veche, cei de la Electrica ştiu, cablurile explodează. Chiar şi acum jumătate din oraş, peste 4.000 de familii, nu are curent”, a spus Eugen Kovacs.

Potrivit acestuia, de vină pentru situaţia din Carei sunt „cei care nu au investit la vremea respectivă şi nu au schimbat aceste cabluri”.