Orașul în care Primăria îți oferă 135.000 de lei ca să te muți acolo: ”Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”

Dacă vă gândiți să vă mutați și nu vă vine în minte unde anume, ei bine venim în ajutorul dumneavoastră cu o super veste. Autoritățile locale din Pressice, un oraș din Italia,se pregătesc să ofere în jur de 135.000 de lei, adică echivalentul a 30.000 de euro, persoanelor care se mută acolo.
Alina Costache
30 nov. 2022, 13:45
Orașul în care Primăria îți oferă 135.000 de lei ca să te muți acolo: ''Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”

Dacă vă gândiți să vă mutați și nu vă vine în minte unde anume, ei bine venim în ajutorul dumneavoastră cu o super veste. Nu este prima dată când autoritățiel locale din Italia se gândesc să își atragă noi locuitori.

Primăria oferă 30.000 de euro celor care se mută în Puglia

Puglia este o regiune din Italia extrem de frumos, cu priveliști foarte atrăgătoare, care bucură ochiul fiecăruia, asta fără să ținem cont de mâncarea tradițională adorată de atât de mulți oameni. Primăria din Presicce, un oraș din regiunea menționată mai sus a anunțat recent că va oferi până la 30.000 de euro, adică peste 135.000 de lei, persoanelor care sunt dispuse să cumpere una dintre casele abandonate din localitate și să se mute acolo.

Locuințele scoase la vânzare pot fi achiziționate la prețul de 25.000 de euro, însă investiția finală se va ridica la mult mai mult și asta pentru că oamenii au de făcut investiții serioase în locuințele cu pricina.

„Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”, a spus consilierul potrivit playtech.ro.

Citește și : CÂŞTIGĂTOR CHEFI LA CUŢITE 2022. Surpriză uriaşă, cine pleacă acasă cu cecul de 30.000 de euro, s-au dat peste cap toate pronosticurile!

Chiar dacă în prezent, orașul este aproape abandonat, autoritățile locale sunt foarte optimiste și speră că vor aduce foarte curând locuitori.

Sunt multe case goale în centrul istoric pe care am dori să le vedem din nou ocupate”, a declarat consilierul local Alfredo Palese pentru CNN. „Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”,  a mai menționat consilierul

Pentru a încuraja vânzările, primăria va oferi până la 30.000 de euro celor care se mută în Presicce.

„Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate. Finanțarea va fi împărțită în două: pentru cumpărare și pentru reparații, dacă este necesar”, a mai spus consilierul.

De acest ajutor vor putea beneficia cei care își vor stabili reședința în Presicce și vor achiziționa una dintre casele care s-au construit înainte de 1991.

Citește și : Sfântul Andrei 2022. Ce este interzis cu desăvârșire să faci în această zi

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!