Orașul în care Primăria îți oferă 135.000 de lei ca să te muți acolo: ”Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”

Dacă vă gândiți să vă mutați și nu vă vine în minte unde anume, ei bine venim în ajutorul dumneavoastră cu o super veste. Autoritățile locale din Pressice, un oraș din Italia,se pregătesc să ofere în jur de 135.000 de lei, adică echivalentul a 30.000 de euro, persoanelor care se mută acolo.

30 nov. 2022, 13:45
Orașul în care Primăria îți oferă 135.000 de lei ca să te muți acolo: ”Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”

Dacă vă gândiți să vă mutați și nu vă vine în minte unde anume, ei bine venim în ajutorul dumneavoastră cu o super veste. Nu este prima dată când autoritățiel locale din Italia se gândesc să își atragă noi locuitori.

Primăria oferă 30.000 de euro celor care se mută în Puglia

Puglia este o regiune din Italia extrem de frumos, cu priveliști foarte atrăgătoare, care bucură ochiul fiecăruia, asta fără să ținem cont de mâncarea tradițională adorată de atât de mulți oameni. Primăria din Presicce, un oraș din regiunea menționată mai sus a anunțat recent că va oferi până la 30.000 de euro, adică peste 135.000 de lei, persoanelor care sunt dispuse să cumpere una dintre casele abandonate din localitate și să se mute acolo.

Locuințele scoase la vânzare pot fi achiziționate la prețul de 25.000 de euro, însă investiția finală se va ridica la mult mai mult și asta pentru că oamenii au de făcut investiții serioase în locuințele cu pricina.

„Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”, a spus consilierul potrivit playtech.ro.

Citește și : CÂŞTIGĂTOR CHEFI LA CUŢITE 2022. Surpriză uriaşă, cine pleacă acasă cu cecul de 30.000 de euro, s-au dat peste cap toate pronosticurile!

Chiar dacă în prezent, orașul este aproape abandonat, autoritățile locale sunt foarte optimiste și speră că vor aduce foarte curând locuitori.

Sunt multe case goale în centrul istoric pe care am dori să le vedem din nou ocupate”, a declarat consilierul local Alfredo Palese pentru CNN. „Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”,  a mai menționat consilierul

Pentru a încuraja vânzările, primăria va oferi până la 30.000 de euro celor care se mută în Presicce.

„Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate. Finanțarea va fi împărțită în două: pentru cumpărare și pentru reparații, dacă este necesar”, a mai spus consilierul.

De acest ajutor vor putea beneficia cei care își vor stabili reședința în Presicce și vor achiziționa una dintre casele care s-au construit înainte de 1991.

Citește și : Sfântul Andrei 2022. Ce este interzis cu desăvârșire să faci în această zi