Sfântul Andrei 2022. Ce este interzis cu desăvârșire să faci în această zi

În fiecare an pe data de 30 Noiembrie este celebrat Sfântul Andrei, considerat si ocrotitorul României. Pe lângă celebrele tradiții ce datează de sute ani, există și câteva lucruri pe care creștinii nu trebuie să le facă în această zi.

30 nov. 2022, 09:21
Sfântul Andrei 2022. Ce este interzis cu desăvârșire să faci în această zi

În fiecare an pedata de 30 Noiembrie este celebrat Sfântul Andrei, considerat si ocrotitorul României. Iată ce nu trebuie să facem în această zi sfântă.

Ce este interzis să facă toți creștinii de Sfântul Andrei

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ținem cont în această zi este să nu facem curățenie în gospodărie. Se spune că cine face acest lucru va avea pagubă tot anul. Gospodinele e musai să știe că nu trebuie să tricoteze în această zi. De asemenea este interzis cusutul, sau măturatul în gospodărie.

Foarte important de reținut este că în această zi nu se dau bani cu împrumut, în caz contrar farmecele se vor lega de persoana care face acest lucru. Persoanele nu trebuie să se certe absolut deloc și este bine să păstreze o stare de pace. În cazul în care cineva caută motive de ceartă, cel mai bine este să ignori persoana cu pricina.

De această sărbătoare nu trebuie să dormi pentru că altfel te vei simți amorțit toată ziua, așa că se evită pe cât posibil acest lucru.

Doamnelor și domnișoarelor le este interzis cu desăvârșire să se pieptene și să coasă. Se spune din moși strămoși că dacă vor face acest lucru, vor fi urmăriți de ghinioane.

Citește și: Horoscopul norocoşilor. Trei zodii care câștigă bani frumoși la final de toamnă

Ce este recomandat să faci pe 30 Noiembrie

Pe lângă lucrurile care sunt interzise în această zi, trebuie să știm de asemnea că sunt și lucruri de care trebuie să ținem cont în această zi importantă. Mai exact, ni se recomandă să mergem la biserică și să ne rugăm pentru sănătea noastră, a celor dragi, dar și a dușmanilor. De asemenea este foarte important să nu uităm să dăm pachețele de pomană pentru sufletele adormite. De asemenea, se aprind lumânări pentru copiii nebotezați sau cei morți. De asemenea, femeile pun busioc la icoane tot sufletul copilașilor decedați.

Ziua de 30 noiembrie reprezintă, totodată, ultima zi de toamnă, marcând și începutul iernii. Fiind o zi de hotar între două anotimpuri, această zi reprezintă o linie subțire între viață și moarte, devenind o perioadă în care cerurile se deschid, iar spiritele umblă libere pe pământ.

Citește și: Horoscop BANI si SUCCES 28 noiembrie – 4 decembrie 2022. Vin recompensele. Influente in casa banilor!