Oraşul în care se vor desfăşura Jocurile Olimpice aşteaptă cutremurul devastator care loveşte o dată la 100 de ani

Tokyo este cea mai mare metropolă din lume, cu o populaţie de 38 de milioane de locuitori, iar ultimul mare seism care a dărâmat efectiv oraşul s-a produs în 1923.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 21:16
Oraşul în care se vor desfăşura Jocurile Olimpice aşteaptă cutremurul devastator care loveşte o dată la 100 de ani

Capitala niponă Tokyo va găzdui în această vară Jocurile Olimpice, dar populaţia este în aşteptarea unui mare cutremur, iar specialiştii avertizează că este doar o chestiune de timp până acesta să se producă.

Ultimul mare seism s-a produs în capitala Japoniei în 1923, a măsurat 7,9 grade pe scara Richter, şi s-a soldat cu peste 140.000 de victime. Chiar dacă Japonia este, alături de Chile, cea mai bine pregătită ţară din acest punct de vedere, specialiştii spun că în cazul unui asemenea seism clădirile sunt sub o presiune imensă, iar o problemă şi mai mare o reprezintă ţevile de gaze, care riscă să explodeze.

„Mai mulți seismologi niponi au analizat cutremurele de suprafață produse în ultimii ani și au sesizat o acumulare periculoasă de energie. Mai mult ca sigur că în următorii ani va avea loc un seism apocaliptic în capitala Japoniei”, a declarat un specialist seismolog pentru Daily Star.