URAGANUL SANDY. Imagini CUTREMURĂTOARE din oraşul New York. Cel puţin 10 persoane au murit

Parcări şi pasaje inundate, case distruse de vântul puternic sau de incendii vase eşuate pe ţărm, sunt câteva dintre urmările trecerii uraganului Sandy prin New York. În plus, cel puţin 10 persoane din metropolă şi-au pierdut viaţa în urma acestui dezastru natural.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 17:24

Uraganul Sandy a devastat regiunea Statului New Jersey, la New York apele inundând străzile Manhattanului, arzând transformatoare şi lăsând oraşul în întuneric – situaţie fără precedent în ultimii 50 de ani.

Dealtfel, peste opt milioane de locuinţe au rămas fără electricitate în 18 state din nord-estul SUA şi în Washington DC, din cauza Uraganului Sandy, iar preşedintele Barack Obama a declarat stare de urgenţă în zece state.

CITEŞTE ŞI SUA, după uraganul Sandy. Prima fotografie frumoasă după uraganul care a devastat New York-ul

URAGANUL SANDY a făcut ravagii în SUA: explozii şi incendii, străzile oraşelor de pe Coasta de Est sub ape, milioane de oameni rămaşi fără electricitate. Deşi autorităţile au încercat să se pregătească pentru venirea uraganului Sandy.

MAE atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în SUA că în douăsprezece state de pe Coasta de Est a fost declarată stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy, iar activitatea aeroporturilor a fost afectată. În caz de necesitate, cetăţenii români aflaţi în zonă se pot adresa misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de pe teritoriul SUA şi Canada, precizează un comunicat de presă transmis marţi de MAE.

Impactul economic al uraganului Sandy va depăşi 20 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Totalul de peste 20 de miliarde de dolari include pierderi asigurate de circa 7-8 miliarde de dolari, a declarat Charles Watson, director pentru cercetare şi dezvoltare la Kinetic Analysis Corp, companie de analiză a riscurilor. O mare parte din nota de plată rămasă va fi preluată de oraşe şi state pentru reparaţiile necesare infrastructurii, a spus el.