Oraşul pustiu, care este de 6 ori mai mare decât New-York-ul, dar despre care nimeni nu a auzit GALERIE FOTO

Bine ai venit în unul dintre orașele Myanmar-ului, despre care puțină lume a auzit. Și mai uimitor este faptul că acest oraș este de fapt o capitală de stat. 

16 nov. 2016, 12:17

Cu 10 ani în urmă, localnicii l-au transformat în capitala statului oraşul Naypyidaw, care se află la 320 de km de Yangon, fosta capitală, scrie calatorul.net.

Citeşte şi Avion PRĂBUŞIT în largul coastei de vest a Myanmarului

Myanmar, cunoscut anterior ca Burma, se află în Asia de Sud-Est și se învecinează cu cinci țări. Regimul militar al țării este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai represive din lume.

Odată cu transferarea capitalei într-un oraș nou, jurnaliștilor străini le-a fost interzis să intre în ea. Acesta este motivul pentru care lumea știe atât de puține lucruri despre despre Naypyidaw.

Acest lucru este alarmant, mai ales atunci când știi că construcția orașului a costat milioane, iar aici ar putea trăi o mulțime de oameni. Orașul este de 6 ori mai mare decât New York City.

Orașul este aproape gol. În zilele obișnuite pe străzi poți vedea doar câțiva oameni. 

Citeşte şi Le-a pus Dumnezeu mâna în cap. Au descoperit o piatră preţioasă de 175 de tone. Cât valorează FOTO

Aici există blocuri de locuit, biserici, magazine, care au fost construite special pentru oameni, dar ele nu sunt utilizate. Orașul a fost construit în mijlocul unui pustiu. Aici sunt multe hoteluri, restaurante, și wi-fi.