Oraşul Sfânt a îngheţat ca-ntr-o poveste. Dezgheţul vine pe 4 aprilie VIDEO

Ierusalimul s-a pregătit cum se cuvine pentru a găzdui primul Festival Internaţional al Gheţii. Din data de 3 martie, complexul Old Train Station s-a transformat pentru prima oară într-o versiune "de gheaţă" a Oraşului Sfânt şi a împrumutat numele de "Oraşul Îngheţat".

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 20:22

Printre atracţiile festivalului se numără şi un bar de gheaţă, un spectacol acrobatic, precum şi mai multe „embleme” ale Israelului, de la Turnul lui David, până la faimosul Mifletzet şi expoziţii pe teme diverse, bazate pe basme populare şi scene biblice.

Pentru amenajarea ambientului au fost angajaţi 35 de specialişti chinezi, maeştri în sculpturi şi construcţii din gheaţă. Israelienii speră să aibă succes cu adevărat internaţional şi în privinţa numărului de vizitatori, atât autohtoni, cât mai ales străini.

Actualul Festival al Gheţii din Israel este un eveniment „importat” de la chinezi, care au deja o tradiţie de peste 40 de ani în sculturi din Zăpadă, la Habrin, în nordul Chinei desfăşurându-se anual Festivalul Sculturii în Zăpadă, eveniment ce atragela fiecare început de an, în ianuarie, sute de mii de vizitatori.