Orban: Alegerile locale se vor desfăşura în două tururi de scrutin. Nu am nicio înţelegere cu PSD

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni, la Parlament, după citirea textului moţiunii de cenzură depusă de PSD, că Guvernul PNL nu renunţă la modificarea legii electorale, în sensul că alegerile locale să fie organizate în două tururi de scrutin. OUG privind alegerea primarilor în două tururi este în curs de avizare, a anunţat Orban.

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 12:58
Orban: Alegerile locale se vor desfăşura în două tururi de scrutin. Nu am nicio înţelegere cu PSD

Liderul liberal a afirmat că „obiectivul fundamental al PNL în materie de alegeri locale este să pună în practică voinţa majorităţii zdrobitoare a cetăţenilor care îşi doresc o alegere democratică a primarilor prin intermediul alegerii primarilor în două tururi cu 50% plus unu dintre cetăţenii care participă la vot”.

„Plecând de la acest obiectiv fundamental, obiectivul PNL este acela de a împiedica adoptarea moţiunii de cenzură. În acest sens, am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în plen şi să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură”, a explicat Orban, conform Agerpres.

Ludovic Orban a catalogat drept „minciuni gogonate” informaţiile conform cărora ar fi purtat negocieri cu PSD pentru a rămâne premier interimar.

„Este o minciună gogonată, ca multe alte minciuni care au fost lansate de diverse site-uri sau posturi. Singurul obiectiv al PNL este acela de a scăpa România de PSD şi de asigura o guvernare responsabilă, proeuropeană, care să asigure dezvoltarea României. PNL nu are nimic de discutat cu PSD şi în ceea ce mă priveşte pe mine nu am purtat de când sunt preşedinte al PNL nicio negociere cu niciun reprezentant al PSD, altele decât în cursul moţiunii de cenzură şi în cursul învestirii Guvernului, negocieri individuale care au fost purtate cu parlamentari pe care am putut să-i convingem să voteze împotriva PSD şi să voteze învestirea Guvernului pe care îl conduc. Sunt nişte minciuni gogonate care sunt lansate în mod răutăcios în spaţiul public, nu există absolut niciun fel de element de credibilitate, ci face parte dintr-un arsenal de propagandă, probabil tot al PSD, care caută disperat să reducă avansul evident al PNL”, a declarat Orban, conform sursei citate.

Premierul a menţionat că, dacă se va ajunge la alegeri anticipate, acest lucru nu se va realiza cu susţinerea PNL.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Termenul limită pentru desemnarea candidaţilor la primării este 1 martie”