Orban anunţă că va ataca la CCR orice modificare în Parlament a rectificării bugetare: Lumea nu mai suportă gargara populistă a PSD

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională dacă PSD va modifica în Parlament rectificarea bugetară. El a adăugat că social-democraţii fac o "gargară populistă", deoarece nu este sustenabilă o creştere a pensiilor cu 40%.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 10:01
Orban anunţă că va ataca la CCR orice modificare în Parlament a rectificării bugetare: Lumea nu mai suportă gargara populistă a PSD

„PSD trăieşte încă în anul 2016. Opiniile populaţiei s-au schimbat radical. Lumea nu mai suportă toată gargara populistă a PSD. Atunci când iei decizii, trebuie să ai în spate analize economice, studii de impact. În ultimele 5 luni de zile majoratatea PSD din Parlament a scos pe bandă rulantă acte normative pentru care nu există bani. Tot ce facem noi, facem pe analize serioase, astfel încât să nu avem cheltuieli nesustenabile. Orice venit poate să crească doar în condiţiile în care există o reală dezvoltare economică”, a declarat luni Ludovic Orban.

Fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi anunţă că PSD va depune amendamente la proiectul de lege privind rectificarea bugetară, în baza căruia pensiile vor fi majorate cu 14 procente de la 1 septembrie 2020. El acuză că existau bani în bugetul de pensii, iar suma putea fi completată pentru ca punctul de pensie să fie majorat cu 40%.