Orban anunţă ce partide îşi doreşte ca parteneri la guvernare. USR-PLUS nu este pe listă

Premierul Ludovic Orban a participat joi la reuniunea grupului PPE, prin videoconferinţă, şi a declarat că, după alegerile parlamentare, PNL îşi doreşte ca parteneri de guvernare PMP şi UDMR. Orban nu a pomenit despre USR sau PLUS, despre care, totuşi, a spus în repetate rânduri că ar fi "parteneri naturali".

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 14:33
Orban anunţă ce partide îşi doreşte ca parteneri la guvernare. USR-PLUS nu este pe listă

Premierul a subliniat că PNL va căuta și „alți posibili parteneri” doar dacă nu va face majoritate cu PMP și UDMR, dar nu a menționat USR, astfel că ar putea fi vorba şi despre minoritățile naționale sau alte partide care ar putea intra în Parlament, ca Pro România sau ALDE.

„Ca şi parteneri pentru guvernare, în primul rând ne dorim să fim parteneri cu celelalte formaţiuni politice din România care sunt membre ale Partidului Popular European, respectiv PMP şi UDMR. Dacă nu va fi suficientă majoritatea dintre cele trei formaţiuni, în niciun caz nu vom face guvern cu foştii comunişti, actualii socialişti, şi vom încerca să identificăm alţi posibili parteneri”, a spus Ludovic Orban la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, „Solidari pentru redresarea Europei”.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că obiectivul PNL este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare, arătând că în sondaje liberalii au „9-10 procente în faţa socialiştilor”.

„Noi avem în acest sfârşit de an, în 27 septembrie, alegeri locale generale şi pe data de 6 decembrie am convocat alegeri parlamentare. Obiectivul nostru este să câştigăm şi alegerile locale şi alegerile parlamentare. În momentul de faţă, sondajele ne indică, chiar şi sondajele făcute de socialişti – sondajele mincinoase – pe primul loc la o distanţă, în sondajele lor, de cel puţin 6 procente, în realitate suntem în momentul de faţă cu un avans de 9-10 procente în faţa socialiştilor”, a mai spus Orban.

Citeşte şi: Grindeanu, atac dur la Guvernul Orban la început de an şcolar: Nu a ajutat cu nimic consiliile locale