Orban îl sfidează pe Iohannis: „Eu cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedinte. Dimpotrivă” VIDEO

Ludovic Orban nu-l iartă pe Klaus Iohannis după ce preşedintele s-a poziţionat mai degrabă alături de Florin Cîţu în campania internă din PNL. Orban nu l-a cruţat nici pe Cîţu: "Ai aruncat ţara în criză, eşti ameninţat de moţiune şi să te postezi în Superman!".

10 sept. 2021, 21:58
Orban îl sfidează pe Iohannis: „Eu cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedinte. Dimpotrivă” VIDEO

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la prezentarea candidaturii sale la șefia partidului în fața membrilor PNL Dâmbovița, că liberalii nu îi datorează nimic președintelui Klaus Iohannis, afirmația fiind aplaudată la scenă deschisă.

Ludovic Orban: „Vi se pare că Guvernul ăsta chiar a funcţionat, aşa, la parametri? Scădem în sondaje, lumea îşi pierde încrederea”
„Eu cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis. Dimpotrivă. Am convingerea că preşedintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL cu mintea lor, cu gândirea lor şi cu sufletul lor. Eu cred că preşedintele PNL trebuie să fie îndatorat şi legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastră, marea oaste a PNL. Vă asigur, în acelaşi timp, că după ce voi câştiga, va fi acelaşi parteneriat de succes cu preşedintele României, aşa cum a fost în toţi cei patru ani de zile cât am fost preşedintele PNL şi am câştigat aproape toate bătăliile pe care le-am dus”, a spus Ludovic Orban într-un discur electoral la Dâmboviţa.

Declarația lui Ludovic Orban, la minutul 52.47:

Prezentarea Moțiunii "PNL – Forța Dreptei" în Comitetul Director Județean al PNL Dâmbovița

Prezentarea Moțiunii "PNL – Forța Dreptei" în Comitetul Director Județean al PNL Dâmbovița

Posted by PNL Dambovita on Friday, September 10, 2021

Klaus Iohannis a atras nemulţuimiri şi în USR PLUS

Dacian Cioloş a sugerat într-o dezbatere electorală suspendarea lui Klau Iohannis, ca scenariu fără urmări palpabile, dar a fost contrazis de colegii de partid.

Dan Barna s-a resemnat: „Suntem gata de opoziție până în 2024”. Cioloş ameninţă cu suspendarea lui Iohannis oferă şefia Senatului pentru revenirea USR PLUS la Guvernare

„Nu a existat nicio discuție în USRLUS pentru demiterea președintelui Iohannis. La un moment dat e nevoie de clarificări, fiindcă se tot rostogolesc informații greșite. Unele ar fi că reformele s-ar fi blocat la Ministerul Justiției, președintele Iohannis ieșind de mai multe ori în public cu critici la adresa mea. Blocajul desființării SIIJ l-a aruncat în spatele meu. În ultima perioadă, președintele nu a fost mediator al coflictului din coaliție, iar printr-o singură ieșire pubică a turnat gaz pe foc. Am vorbit despre niște momente în care am avut discuții și schimburi de idei, nu negocieri ascunse, pe care nu le-am făcut publice până acum, pentru că discuțiile continau. Desființarea SIIJ este ținută în Senat, dar fără să meargă la vot final. Iohannis mi-a solicitat să renunț la acest proreict și să venim cu desființarea SIIJ odată cu Legile Justiției. Consdier că sunt mai multe șanse să treacă acest proiect odată cu Legile Justiției. Președintele ne-a cerut să resetăm tot și să promovăm cu Legile Justiției desființarea Secției Speciale. Am avut și opoziția fățișă a celor de la UDMR. Această nouă abordare, de care începuse să vorbească și Cîțu, nu avea niciun argument care să ne facă să resetăm tot proiectul. Este totuși, un proiect validat de Comisia de la Veneția. CCR ne-a mai oferit multe surprize neplăcute. Cred că s-ar fi întins dicuțiile pe această desființare până la anul”, a declarat Stelian Ion.

Orban, atac dur şi la adresa lui Cîţu: Ai aruncat ţara în criză, eşti ameninţat de moţiune şi să te postezi în Superman mi se pare o problemă pentru PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri seara, la Târgovişte, că a fost ”frapat” să îl vadă pe premierul Florin Cîţu ”postat în Superman”.

„Ce m-a frapat foarte tare e că l-am văzut ieri, mi se pare, Superman. Cred că aici e nevoie de o anumită profesie care să rezolve această problemă. Ai aruncat ţara în criză, eşti ameninţat de moţiune de cenzură, societatea românească şi economia sunt afectate de provocări extrem de dificile – preţul la energie, creşterea preţului la alimente şi multe alte lucruri, creşterea numărului de infectări în valul 4 al pandemiei – şi tu, când îi dai afară pe userişti seara şi a doua zi le-ai cerut să se întoarcă în Guvern, când le dai afară toţi oamenii care au fost numiţi, să te postezi în Superman chiar mi se pare o problemă mare pentru PNL”, a afirmat Orban.

Acesta a comentat şi candidatura lui Cîţu la şefia partidului. „Totuşi, trebuie să ai ceva în spate, să fi făcut ceva să candidezi pe scaunul Brătienilor, să râvneşti la scaunul Brătienilor, pe care au stat Mircea Ionescu Quintus, Radu Câmpeanu, Theodor Stolojan. Aşa, să râvneşti la preşedinţia PNL, tam-nesam, când nici nu ţi s-a uscat cerneala de pe adeziune şi când nici n-ai împlinit cinci ani vechime, e totuşi, hai să zicem, îndrăzneală, ca să nu spunem altcumva”, a spus Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că are o strângere de inimă atunci când intră pe pagina de Facebook la „echipa demolatoare”, unde vede un val de critici. „Un asemenea val împotriva unui liberal nu am văzut în 31 de ani de politică. Iar asta afectează partidul. În teritoriu nu cred că auzim multe lucruri bune despre Cîţu”, a susţinut Ludovic Orban.