Orban: Când o aud pe Androneasca spunând că vrea să refacă sistemul de învăţământ tehnic şi profesional, îmi vine să arunc televizorul

Publicat: Duminică, 12 Mai 2019 17:20 // Actualizat: Duminică, 12 Mai 2019 17:20 // Sursa: romaniatv.net

Liderul PNL Ludovic Orban a criticat-o duminică, la Galaţi, pe ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, pe care a numit-o "năpastă" pentru educaţie şi "groparul sistemului de învăţământ tehnic şi profesional", spunând că atunci când o aude vorbind despre refacerea sistemului de învăţământ tehnic şi profesional, îi vine să arunce televizorul pe geam.

"Dragii mei, iar a apărut Androneasca la Ministerul Educaţiei. Ce năpastă mai mare pe educaţie putea fi decât Androneasca? Sigur că unii au zis "După Liviu Pop, ,,genunche,, şi după ,,pamblică,, vine Androneasca", dar vă spun un lucru: Androneasca a distrus sistemul de învăţământ şi profesional, a lăsat ţara asta fără meseriaşi", a afirmat liderul liberal.

El a argumentat că, de 15 ani de zile, tinerii care poate nu vor să urmeze o facultate nu mai au unde să se pregătească să înveţe meserii cautate din care pot să căştige bani, de la fierar betonist, la macaragiu, la prelucrător prin aşchiere şi la toate meseriile care sunt căutate.

"Din cauza acestei lipse de meseriaşi, România nu se dezvoltă aşa cum ar putea să se dezvolte, pentru că cine vine să investească în România, să facă o fabrică, dacă nu găseşte o mână de lucru pregătită?", a spus Orban.

"Când o aud pe Androneasca că spune că vrea să refacă sistemul de învăţământ tehnic şi profesional îmi vine să arunc televizorul pe geam. Cum să refacă sistemul de învăţământ tehnic şi profesional groparul sistemului de învăţământ tehnic şi profesional, Androneasca", a susţinut el.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ecaterina Andronescu învăţământ Ludovic Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 mai 08:36
Răspunde | Votează email 0 email
NAE
Acest scripcar de banuit partid nu poate fi pus la punct de nimeni?Vezi mai potaie ca iti compromiti stapinul.
1
EUR
4.8026
RON
22 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H