Orban: „Cum să guverneze PSD? Exclus!”. Paul Stănescu: „Guvernăm şi cu marţienii, dar nu cu PNL. PSD o să fie la guvernare”

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la România TV, că este exclusă o participare a PSD la guvernare, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, dar este contrazis de Paul Stănescu, senator social-democrat, care asigură că partidul său va fi parte din noul executiv.

02 dec. 2020, 21:56
Orban: „Cum să guverneze PSD? Exclus!”. Paul Stănescu: „Guvernăm şi cu marţienii, dar nu cu PNL. PSD o să fie la guvernare”

Orban nu crede în ipoteza formulată de Mihai Tudose, fost premier PSD, care a declarat miercuri că social-democrații ar putea intra la guvernare, cu o susținere minoritară în Parlament. Orban le transmite rivalilor că nu vor mai ajunge la putere prea curând, pentru că a luat ”pulsul oamenilor” şi este sigur că aceştia nu mai votează PSD.

”Cum să facă PSD guvern minoritar? Dacă știam că vine pandemia, tot depuneam moțiunea și ne asumam răspunderea. Cum să guverneze PSD? Este exclus! Eu cunosc pulsul oamenilor, sunt în contact permanent cu oamenii, PSD nu mai are nicio șansă.”, a spus Ludovic Orban la România TV.

În contrapartidă, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat miercuri, la Antena 3, că social-democrații vor fi la guvernare după alegerile parlamentare.

„Eu va spun ca vom face apel la Constitutie si in Constitutie spune multe lucruri acolo, acum nu pot sa va spun public strategia noastra, care e planul nostru. Dar le spun tuturor simpatizantilor PSD ca PSD o sa fie la guvernare. Si cu martienii daca vreti, dar nu cu PNL. Si cu martienii daca e cazul, ii luam de acolo si guvernam cu ei, dar numai cu PNL nu”, a spus Stănescu.

Orban susţine că românii s-au săturat de PSD

„In 2016 amenii au votat PSD pentru ceva si au primit altceva. Dupa 3 ani am reusit sa oprim guvernarea PSD, care facea rau Romaniei si ne-am asumat guvernarea intr-o perioada extrem de dificila, inclusiv de criza pandemica. Este exclus sa mai guverneze PSD. Cred ca domnul Tudose a spus asta ca o gluma, eu iau pulsul oamenilor.

Au fost 7 ani de zile la guvernare, intr-o perioada de crestere economica constanta si au irosit oportunitati, au bulversat mediul economic. La ce a fost folosita cresterea economica?”, a adăugat premierul Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „De 8 zile suntem într-un trend descendent. Garantez 100% că nu va fi un lockdown după alegeri”