Orban: Dacă dau afară beizadelele PSD-iste din administraţie, concedierile pot fi bune

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat sâmbătă, în contextul anunţului ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind concedieri în zona administraţiei publice, că dacă acestea vizează "beizadelele PSD-iste" poate fi o măsură bună, însă a arătat că se îndoieşte de acest lucru, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 mart. 2019, 13:50
Orban: Dacă dau afară beizadelele PSD-iste din administraţie, concedierile pot fi bune

„Depinde pe cine dau afară. Dacă dau afară beizadelele PSD-iste băgate pe uşa din dos a administraţiei poate fi o măsură bună, dar mă îndoiesc că vor face acest lucru şi mi-e teamă ca nu cumva să dea afară pe ultimii oameni competenţi, pe ultimii oameni din administraţie care ţin pe umerii lor funcţionarea instituţiilor publice din România”, a declarat Orban, întrebat cum comentează anunţul ministrului de Finanţe.

El a susţinut că o astfel de măsură are raţiuni care ţin de buget.

„Bugetul le pârâie de doi ani de zile. E un buget bazat pe bani falşi, pe cifre false. E clar că nu o să avem creştere economică de 5,5% cu politicile economice aberante ale acestui guvern. Este foarte clar că acel curs de schimb care a fost stabilit e complet nereal şi toţi ceilalţi indicatori care au stat la baza alcătuirii bugetului sunt mincinoşi, sunt falşi şi este posibil să existe mari probleme. În Legea bugetului asigurărilor sociale de stat era prevăzut un excedent la pensii, ori din informaţiile pe care le avem de fapt pe primele două luni nu e excedent, ci deficit la fondul de pensii, ceea ce arată că bugetul este bazat pe minciuni şi cifre scoase din burtă”, a spus Orban, după ce a participat la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care a avut loc la Bucureşti.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că administraţia centrală din România urmează să fie restructurată, iar evaluarea situaţiei actuale va fi finalizată în primul trimestru al acestui an.