Orban: Dăncilă trebuie să implementeze toate recomandările GRECO, ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene

Ludovic Orban, preşedintele PNL, consideră că premierul Viorica Dăncilă are obligaţia de a implementa toate recomandările GRECO, ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene.

RomaniaTV.net
11 iul. 2019, 12:02
Orban: Dăncilă trebuie să implementeze toate recomandările GRECO, ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene

„Premierul Vasilica Viorica Dăncilă se comportă ca şi cum este pilotată în continuare de Liviu Dragnea. (…) Aceeaşi atitudine, aceleaşi metehne, aceleaşi obiective ilegitime pentru protejarea celor certaţi cu legea. Guvernului i s-a cerut de către preşedintele României, Klaus Iohannis, să elaboreze un proiect de lege pentru implementarea tuturor recomandărilor GRECO, ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene. Nu i s-a cerut o ordonanţă de urgenţă, ci ca actualul premier şi preşedinte al PSD, adică ceea ce ar trebui să se numească şef al majorităţii parlamentare, să asume politic remedierea erorilor legislative din domeniul justiţiei”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit unui comunicat PNL transmis joi.

În opinia liderului PNL, actuala majoritate poate face corecturile necesare, printre care desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor, printr-un proiect de lege transmis de către Guvern la Parlament, spre dezbatere şi adoptare.

„Îi transmit premierului Vasilica Viorica Dăncilă un lucru simplu, pe care îl înţelege orice român capabil să scrie şi să citească: nu aveţi cale de scăpare în acest moment! Toate instituţiile europene şi forurile de experţi recunoscute la nivel internaţional spun acelaşi lucru, la unison. Legile Justiţiei trebuie corectate pentru că încalcă principiile şi valorile europene referitoare la funcţionarea statului de drept. Orice altă abordare, orice justificări inventate pentru a nu da curs acestei solicitări, nu face decât să aşeze Guvernul României pe o poziţie antieuropeană, anti-occidentală, împotriva intereselor generale ale românilor care trebuie să se bucure de toate beneficiile apartenenţei ţării noastre la Uniunea Europeană”, a mai spus Ludovic Orban.