Orban: Decizia schimbării lui Chiliman de la şefia PNL Bucureşti, profund nedreaptă

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat, luni, că decizia schimbării din funcţie a preşedintelui PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, este una profund nedreaptă, el apreciind că o astfel de măsură va afecta performanţa partidului în alegeri, la nivelul Capitalei.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 14:54
Orban: Decizia schimbării lui Chiliman de la şefia PNL Bucureşti, profund nedreaptă

Sunt şocat. Nu reuşesc să găsesc o explicaţie plauzibilă pentru această decizie. (…) Lui Andrei Chiliman nu i se poate imputa nimic. El trebuie felicitat, apreciat şi susţinut pentru o poziţie serioasă în PNL şi în administraţia din Bucureşti„, a spus Orban.

„E o măsură profund nedrepată, care nu ţine cont de performanţa lui Chiliman. Această decizie nici din punct de vedere moral nu ar fi trebuit iniţiată de conducerea PNL. Nu pot găsi niciun motiv serios care să determine această schimbare„, a adăugat Orban.

El a precizat că Andrei Chiliman a plasat PNL Bucureşti pe o traiectorie ascendentă, respectiv pe locul unu în plan de alegeri, cu 7-8% mai mult în sondaje faţă de locul secund, fiind el însuşi candidat PNL la Primăria Sectorului 1, cu 75% intenţie de vot în orice sondaj.

Orban a ţinut să sublinieze faptul că Andrei Chiliman a fost ales, alături de Vlad Moisescu, vicepreşedinte în Biroul lui Crin Antonescu, care, la rândul său, a fost ales senator de Bucureşti cu sprijinul lui Chiliman.

Crin Antonescu a fost ales senator al PNL într-un moment dificil, cu sprijinul puternic şi masiv al lui Andrei Chiliman, care, în 2008, ca primar al Sectorului 1, a avut un rol determinant în alegerea lui Antonescu ca senator într-un colegiu din Sectorul 1„, a spus Orban.

El a precizat că fostul preşedinte al PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu, este candidat liberal la Primăria Sectorului 2, acesta înregistrând o creştere spectaculosă în ceea ce priveşte încrederea, notorietatea şi intenţia de vot.

Rezultatul acestor decizii este negativ pentru PNL. Va afecta performanţa PNL în Bucureşti, pentru că trebuie să ne întrebăm cum va vota electoratul candidaţi despre care Crin Antonescu consideră că nu sunt buni„, a spus Orban.

El a opinat că noii numiţi nu au legătură cu Bucureştiul.

Noile numiri nu au legătură cu Bucureştiul: Nicolăescu e deputat de Călăraşi, Chiţoiu de Giurgiu. Au şi ei de dus campanii dificile în colegiile lor, dincolo de faptul că au obligaţia statutară de a fi membri ai organizaţiilor din colegiile lor„, a mai spus Orban.

Consiliul Naţional Executiv al PNL a confirmat, luni, decizia BPC de înlocuire a lui Andrei Chiliman la şefia PNL Bucureşti cu Eugen Nicolăescu, au declarat surse liberale.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat că Andrei Chiliman a fost înlocuit cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, precizând şi că Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

De asemenea, la şefia PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu a fost înlocuit cu Adrian Neacşu, iar la PNL Sector 4 Geani Dinu a fost înlocuit cu Daniel Chiţoiu.