Orban, despre construirea unei moschei în Bucureşti: "Este posibil să devină o ţintă pentru atentate"

Publicat: Joi, 31 Martie 2016 23:42 // Actualizat: Joi, 31 Martie 2016 23:42 // Sursa: romaniatv.net

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a declarat, joi seară, că din punct de vedere diplomatic, nu este bine să se construiască o moschee în Bucureşti, pentru că ar deveni o ţintă pentru atentate. El a adăugat că nu există nici suportul din partea populaţiei din Bucureşti pentru acest proiect.

"Nu voi autoriza această moschee. Nu am niciun sentiment împotriva musulmanilor, sunt tolerant, românii sunt toleranţi, primitori, numai că nu are nicio logică să accepţi o mare moschee în capitala Românei”, a spus Ludovic Orban, potrivit news.ro.

El a precizat că, în plus, "nu există suportul populaţiei pentru construirea unei moschei". "În Bucureşti sunt 4.000 de musulmani. Nu doar turci, arabi, iar arabii nu vor veni să se roage la această moschee”, a menţionat candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Potrivit lui Ludovic Orban, acest subiect face parte din categoria subiectelor superficiale care nu aduc niciun rezultat bun.

"Nici pe plan diplomatic, nu ştiu dacă e foarte bine să se realizeze. E posibil să devină o ţintă. Uitaţi-vă ce atentate sunt în Turcia, cu extremişti arabi. Riscăm să generăm un pericol suplimentar? Acest subiect cred că nu e de actualitate”,  a mai afirmat Orban.

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, pe 23 martie, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că proiectul moscheii care urmează să fie construită în Bucureşti se află în faza obţinerii autorizaţiilor, şeful statului român anunţând că această chestiune e de "competenţa" Primăriei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
atentate teroriste atentate teroriste europa Ludovic Orban moschee Bucuresti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 apr 00:00
...diplomatic, nu este bine să se construiască o moschee în Bucureşti, pentru că ar deveni o ţintă pentru atentate. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8737
RON
21 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H