Orban, despre posibila amânare a alegerilor locale: Sunt păsărele scoase de cei de la PSD. Le e frică pentru că vor pierde

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că nu se pune problema amânării alegerilor locale programate pentru 27 septembrie. În opinia şefului Executivului, sunt "păsărele scoase de cei de la PSD" pentru că social-democraţii se tem fiindcă ştiu că vor pierde alegerile.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 11:57
Orban, despre posibila amânare a alegerilor locale: Sunt păsărele scoase de cei de la PSD. Le e frică pentru că vor pierde

„Sigur că astea sunt păsărele scoase de cei de la PSD. Sigur le este frică de alegeri, pentru că le vor pierde. Lumea s-a săturat de subdezvoltare, de scandal. Lumea are nevoie de proiecte, de investiţii, de încredere în capacitatea guvernanţilor de a asigura o dezvoltare rapidă”, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat vineri în timpul unei vizite în Mehedinţi, cum comentează faptul că PSD insistă cu amânarea alegerilor.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că este timpul prea scurt până la alegerile locale ca PSD să mai poată face ceva pentru amânarea acestora. El a precizat că organizarea alegerilor aparţine Guvernului, indiferent de culoarea politică, şi o decizie de amânare poate fi luată doar de către Executiv, însă liberalii ţin neapărat ca localele să aibă loc pe 27 septembrie.

„Declaraţia pe care o ştiu eu a dl Ciolacu a fost legată de o tentativă a celor de la guvernare de a încerca amânarea deschiderii şcolilor şi de legarea celor două subiecte. În acest moment, PSD e pregătit să câştige alegerile locale. Am văzut precizări din partea Guvernului. Sigur că responsabilitatea organizării alegerilor, indiferent de cine se află la guvernare, e a Guvernului. Eu cred că va fi un proces electoral un pic diferit de ce a fost până acum. Într-un birou electoral din start sunt 16 persoane, iar dacă mai ai şi observatori se duce mai mult decât 16. Intrăm într-o zonă în care accesul într-o secţie de votare trebuie să fie controlat”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat joi după Consiliul Politic Naţional al partidului dacă PSD va mai cere amânarea alegerilor locale. 

Acesta a adăugat că vrea să vină cât mai mulţi oameni la vot, pentru că este un exerciţiu democratic.

„Atâta timp cât domnii de la PNL şi-au dorit cu orice preţ să facă aceste alegeri le au foarte bine gestionate. Îmi doresc să vină cât mai mulţi oameni la vot, pentru că e un exerciţiu democratic. Singurii care pot amâna alegerile, conform pârghiilor legale, sunt cei care guvernează. E foarte puţin timp să se mai poată întâmpla asta. Am văzut că dânşii îşi doresc alegeri. Nu văd posibil să mai poată face ceva PSD, decât dacă Guvernul îşi dă seama că lucrurile au scăpat de sub control şi să amâne alegerile”, a conchis Grindeanu. 


loading...