Orban, despre stimulentul financiar pentru profesori şi majorarea pensiilor: „Este o crimă împotriva economiei”

Ludovic Orban acuză că PSD vrea ca, prin acordarea de stimulente financiare profesorilor, aflați acum în prima linie în fața COVID-19, și prin majorarea pensiilor cu 40%, să bage România în faliment. ”Este o crimă!”, a avertizat, de la Iași, premierul. El a spus că PNL se va bate în plenul celor două Camere pentru ca profesorii și pensionarii să nu primească mai mulți bani și pentru ca proiectul să revină la comisia de buget-finanțe, culmea, acolo unde acuză că PSD are majoritate.

RomaniaTV.net
20 sept. 2020, 07:50
Orban, despre stimulentul financiar pentru profesori şi majorarea pensiilor: „Este o crimă împotriva economiei”

”PSD este un partid aflat în delir, care vrea să distrugă România. Ceea ce s-a întâmplat în comisia de buget-finanțe, în care PSD are o majoritate conjuncturală, reprezintă o crimă împotriva economiei românești și riscă să conducă România spre incapacitate de plată, spre faliment. Nu putem sta cu mâinile încrucișate și nu putem accepta ca PSD să își bată joc de țara asta.

Ludovic Orban anunţă că PNL se va bate în Parlament pentru a nu se majora pensiile cu 40% 

Vreau să readuc aminte că nicio altă formațiune politică, în afară de PSD, nu a girat aceste decizii ticăloase. Ne vom bate în plenul camerelor reunite astfel încât să retrimitem spre comisia de buget-finanțe raportul. Sunt convins că printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formațiuni politice care au dat dovadă de raționalitate și de legătură cu realitatea economică, vom reuși acest lucru. Suntem pregătiți și pentru orice altă situație, astfel încât să împiedicăm ca PSD să facă rău României.

Pot să vă spun că, deja, ecourile acelei faimoase ședințe a comisiei de buget – finanțe în toată lumea sunt negative, foarte prezente și avem un feedback foarte, foarte îngrijorător.”, a declarat Ludovic Orban.

Orban: La IMM Invest, de unde practic eram atacaţi din toate direcţiile că e un program născut mort, la ora actuală am depăşit plafonul de 13 miliarde credite acordate către IMM-uri

Premierul Ludovic Orban anunţă că a fost depăşit plafonul de 13 miliarde de lei credite acordate de bănci către întreprinderile mici şi mijlocii, cu garanţii de stat prin programul IMM Invest, dar şi că au fost suplimentate fondurile pentru microîntreprinderile din regiunea de nord-est care au aplicat proiecte de finanţare prin Programul Operaţional Regional – Axa 2.1.

„La IMM Invest, de unde practic eram atacaţi din toate direcţiile că e un program născut mort, că s-au înscris trei firme, la ora actuală am depăşit plafonul de 13 miliarde, credite acordate către IMM-uri”, a afirmat primul ministru Ludovic Orban duminică, în timpul unei dezbateri organizate de PNL la Iaşi.

Premierul a precizat că judeţul Iaşi este unul dintre judeţele care au beneficiat de cele mai mari alocări prin acest program.

Premierul a declarat de asemenea că Guvernul a suplimentat fondurile pentru finanţarea microîntreprinderilor prin Programul Operaţional Regional – Axa 2.1.

„Noi am luat o decizie care nu ştiu cât este de cunoscută în regiunea nod-est. Am constatat că sunt câteva sute de proiecte depuse de companii pe Programul Operaţional Regional Axa 2.1 care nu au fost declarate eligibile şi a luat decizia de a aloca suplimentar 130 de milioane către zona de nord-est astfel încât să se poată semna contracte de finanţare pentru toate firmele care au depus solicitări de granturi în cadrul Axei 2,1 şi nu au fost considerate eligibile. E vorba de sute de IMM-uri care vor beneficia de această decizie a Guvernului şi care vor putea beneficia de granturi care să le finanţeze diferite obiective de investiţii”, a mai afirmat şeful Guvernului.

Acesta a adăugat că „nu există capitalism fără capital”, susţinând că spiritul antreprenorial „este fundamental” pentru dezvoltarea societăţii.