Orban, după noul record de infectări cu COVID-19. „Vom opri răspândirea virusului. Ritmul de creştere se va reduce”

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că e convins că măsurile luate de autorităţi vor genera efecte şi vor opri răspândirea noului coronavirus, cu toate că România a înregistrat astăzi un nou record de aproape 5.000 de noi infectări.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 10:12
Orban, după noul record de infectări cu COVID-19. „Vom opri răspândirea virusului. Ritmul de creştere se va reduce”

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul un nou lockdown, Orban a afirmat că au fost aplicate mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Am prevăzut un set de măsuri. Ele sunt incluse în legislaţie şi în HG privind prelungirea stării de alertă. Măsurile vizează obiectivul nostru de a reduce interacţiunile şi riscul de răspândire a virusului.

Opinia şi evaluările pe care le avem e că ritmul de creştere a persoanelor infectate se va reduce. Analizăm datele la săptămână”, a spus Orban.

Şeful Executivului a spus că în acest moment nu este luată varianta carantinării, ci doar trebuie respectate măsurile.

„Trebuie respectate deciziile pe care le-am luat. Este necesar să fie respectată măsura obligativităţii purtării măştii în spaţiile deschise. Învăţământul a trecut online. Se reduce interacţiunea dintre elevi, dar şi interacţiunea dintre părinţi.

Am convingerea că aceste măsuri vor genera efecte şi vom opri răspândirea virusului”, a spus premierul.

Orban, despre amânarea alegerilor: Nu prezintă un risc suplimentar

„Din punctul nostru de vedere, alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a viruslui.
Am prevăzut modalităţi pentru desfăşurare campaniei şi organizare zilei votului. Atâta timp cât candidaţii respectă aceste măsuri, riscul răspândirii nu creşte odată cu alegerile”, a menţionat Orban, la Piteşti.