Orban: Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi desfiinţat

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi desfiinţat, considerând că a fost o şmecherie electoralistă, potrivit news.ro.

RomaniaTV.net
10 dec. 2019, 14:33
Orban: Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi desfiinţat

„Chiar m-au întrebat la Asociaţia Municipiilor ce avem de gând cu Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Răspunsul meu a fost foarte clar, trebuie desfiinţat. Asta este o şmecherie electoralistă în care li s-a dat iluzia unor primari că pot să realizeze nişte proiecte de investiţii fără să existe prevederi bugetare, fără să existe banii necesari pentru susţinerea acestor obiective de investiţii în buget. Deci Fondul de Dezvoltare şi Investiţii trebuie desfiinţat”, a declarat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) a fost înfiinţat în 15 noiembrie 2018 printr-o ordonanţă a Guvernului Dăncilă. Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat încă de atunci că va depune plângere penală pe numele premierului de atunci Viorica Dăncilă şi a ministrului Eugen Teodorovici, considerând că legea a fost gândită de Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov „la iniţiativa unor grupuri de interese din Israel şi Rusia”.