Orban: "Guvernul consideră că localele ar trebui organizate la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie"

Publicat: Vineri, 05 Iunie 2020 15:51 // Actualizat: Vineri, 05 Iunie 2020 15:51 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că Guvernul consideră că o perioadă „potrivită” pentru organizarea alegerilor locale este sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. 

„În urma deciziei Curţii Constituţionale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor.

În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presăm potrivit Agerpres. 

Citeşte şi:  

Întrebat dacă 27 septembrie este o dată pe care o preferă pentru scrutinul de la locale, premierul a spus: „27 septembrie sau 4 octombrie, astea sunt cele două date”.

"Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum aşteptăm să vedem, pentru că nu am înţeles clar din decizia Curţii cine stabileşte data alegerilor, Guvernul prin hotărâre de Guvern, Parlamentul prin lege, eu nu am înţeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, aşa, că poate şi Guvernul, poate şi Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem şti cu precizie ce e în deciziile Curţii", a mai afimat Orban.

Citeşte şi: 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri alegeri locale Guvern guvernul orban Ludovic Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H