Orban ia în calcul ca Spitalul Colentina să fie reînchis pentru pacienţii care nu au COVID. „Ne-a lăsat descoperiţi”

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că ia în calcul ca Spitalul Colentina din Capitală să fie reînchis pentru pacienţii care nu sunt infecţi cu noul coronavirus. Şeful Executivului susţine că 

RomaniaTV.net
18 iul. 2020, 08:24
Orban ia în calcul ca Spitalul Colentina să fie reînchis pentru pacienţii care nu au COVID. „Ne-a lăsat descoperiţi”

„Decizia privind Spitalul Colentina ar putea fi reanalizată. Ne-a fost de mare folos. Lăsând doar practic numai un număr de 30 şi ceva paturi pentru pacienţii de COVID, în condiiţile creşterii de infecţii, ne-a lăsat descoperiţi”, a declarat Ludovic Orban la finalul vizitei la stațiile de pompare Sultana şi Făurei, judeţul Călăraşi.

Premierul a precizat că Guvernul încearcă să identifice noi paturi de Terapie Intensivă în București, în condiţiile în care dr. Raed Arafat a anunţat că nu mai există locuri la ATI în spitalele din Capitală.

„Există, pe sistem modular, o secție care poate fi folosită pe terapie intensivă, de 38 de paturi, la Spitalul Elias, am vorbit cu domnul Tătaru și domnul Arafat. Nu au ventilatoare, nu au monitoare, trebuie luate din rezerva strategică a DSU și trebuie să identificăm medici, prin detașare”, a menţionat Orban.

De asemenea, premierul a amintit că au fost achiziţionate tirurile care permit tratarea a 12 pacienţi în secţii ATI şi care sunt tituri mobile care se deplasează către locurile unde este nevoie de ele, unul dintre acestea fiind trimis în judeţul Prahova.