Orban îi răspunde Gabrielei Firea pe tema licitaţiei contestate pentru achiziţia de măşti: „O minciună gogonată”

Ludovic Orban a reacţionat luni la acuzaţiile Gabrielei Firea, care a susţinut că o persoană din anturajul premierului ar fi apropiată de firma care a contestat licitaţia privind măştile pentru peroanele defavorizate, afirmând chiar că îi poate indica premierului numele acesteia.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 08:58
Orban îi răspunde Gabrielei Firea pe tema licitaţiei contestate pentru achiziţia de măşti: „O minciună gogonată”

„Din păcate, ne-am confruntat cu contestaţii din partea unei firme care parcă a planificat să tergiverseze cât mai mult luarea unei decizii”, a afirmat premierul Ludovic Orban luni, când a fost întrebat despre distribuirea măştilor pentru persoanele defavorizate.

Premierul a precizat că Ministerul Sănătăţii a demarat de aproape două luni de zile procedura, dar firma care contestat licitaţia a făcut, în ultima zi a termenului legal, contestaţie, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel.

„Solicit judecarea cu celeritate a acestei contestaţii şi în termen de o săptămână să distribuim măştile”, a mai declarat premierul.

Întrebat despre afirmaţia Gabrielei Firea referitoare la faptul că o persoană din anturajul său ar fi apropiată de firma care a contestat licitaţia privind măştile pentru peroanele defavorizate, Orban a negat cu vehemenţă.

„O minciună gogonată. Uitaţi-vă ce portofoliu de contracte a avut firma respectivă şi veţi vedea unde s-au câştigat contracte. Se poate vedea din portofiu de contracte şi din atitudinea pe care o au: nu poţi să aştepţi 10 zile, ca să ataci în ultima zi, ca să dureze cât mai mult licitaţia până la adjudecare”, a spus premierul.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu: Fiecare zi cu aceşti caraghioşi la Cotroceni sau la Palatul Victoria este o insultă la adresa românilor!