Orban: Încercăm să evităm suspendarea unui program pe fonduri europene

România riscă suspendarea unui program operaţional pe fonduri structurale, a avertizat, marţi, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 18:27
Orban: Încercăm să evităm suspendarea unui program pe fonduri europene

Într-o declaraţie acordată AGERPRES, el a arătat că pentru întregul proces de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune persistă anumite riscuri. „În principiu, în continuare persistă anumite riscuri pentru întreg procesul. În momentul de faţă încercăm să evităm suspendarea unui program operaţional, astfel încât să putem atinge ţinta pe care ne-am propus-o şi sperăm ca până în cursul lunii martie să clarificăm chestiunile legate de acest program”, a declarat, pentru AGERPRES, Leonard Orban.

Comitetul interministerial pentru fonduri europene se reuneşte joi, la Palatul Victoria, a anunţat premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. „Joi vom avea primul comitet interministerial pentru fondurile europene la care vor participa toţi miniştrii care au direct interes în sporirea ratei de absorbţie şi în mărirea disponibilului nostru financiar pe această sursă de finanţare”, a afirmat marţi Ungureanu.

Guvernul îşi propune să atragă fonduri structurale şi de coeziune de 6 miliarde de euro până la finalul anului 2012, astfel încât să ajungă la o rată de absorbţie de 20% din alocările europene puse la dispoziţia României în exerciţiul financiar 2007-2013.