Orban încurajează românii să-şi facă vacanţele în România: „Avem o ţară superbă. Să renunţe la turismul intensiv în locuri aglomerate”

Ludovic Orban îi sfătuieşte pe români să renunţe, o perioadă, la vacanţele în locuri aglomerate, în afara ţării, şi să aleagă România. Într-o intervenţie la Digi24, premierul a menţionat că, personal, în acest an îşi va face vacanţa în ţară.

RomaniaTV.net
21 iul. 2020, 05:09
Orban încurajează românii să-şi facă vacanţele în România: „Avem o ţară superbă. Să renunţe la turismul intensiv în locuri aglomerate”

Nu merg în vacanță. I-am îndemnat pe români să meargă în vacanță în România. Avem o țară superbă, sunt atâtea locuri frumoase de văzut. Chiar i-aș sfătui să renunțe la turismul intensiv în locații unde e aglomerație. Se pot duce într-o mulțime de locuri frumoase în țară„, este de părere prim-ministrul.

Referitor la petrecerile de pe litoral, unde participanții au încălcat constant restricţiile, Ludovic Orban a precizat că, deşi a trimis controale în staţiuni, nu a depistat pe nimeni care să încalce regulile. Orban presupune că cei care încalcă de obicei regulile sunt anunţaţi de cineva din echipele de control.

Culmea e că am trimis controale acolo, dar nu i-au găsit niciodată în ofsaid. Îi anunță cineva din echipele de control, dar și aici se poate lucra astfel încât planul de control să nu fie cunoscut decât de coordonatorul echipei comune care să nu-l împărtășească nimănui. Cred că în perioada asta chiar trebuie evitat tipul ăsta de distracții, în care sunt aglomerațîi foarte mari. Putem să le amânăm, tinerii au toată viață înainte. De regulă, tinerii nu sunt afectați, în cea mai mare parte, dar dacă se duc acasă intră în contact cu părințîi, cu bunicii, cu unchii, ii infectează pe ei și ii nenorocesc pe ei. Asta nu pot să pricep”, a spus premierul.

Orban a dat exemplul fiului său, care a refuzat să meargă la Vama Veche cu prietenii lui.

Băiatul meu, deși colegii lui s-au dus la Vama Veche, el nu s-a dus cu ei. Nu numai că nu s-a dus cu ei, dar mi-a spus că 14 zile, după ce s-au dus, nu se mai întâlnește cu ei„, a declarat premierul României.