Orban insistă cu organizarea parlamentarelor în plină criză COVID. „Majoritatea toxică PSD provoacă României grave deservicii”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că este nevoie ca alegerile parlamentare să fie organizate în România deoarece "orice zi în care actualul Parlament dominat de o majoritate toxică PSD rămâne în funcţiune este o zi care provoacă României grave deservicii".

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 10:40
Orban insistă cu organizarea parlamentarelor în plină criză COVID. „Majoritatea toxică PSD provoacă României grave deservicii”

Întrebat dacă autorităţile iau în calcul amânarea alegerilor parmentare pe fondul creşterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, premierul a afirmat că „alegeri s-au ţinut în toate ţările”. „Democraţia înseamnă alegeri, înseamnă că cetăţeanul trebuie să-şi aleagă reprezentanţii”, a precizat Orban.

„Orice zi în care actualul Parlament dominat de o majoritate toxică PSD rămâne în funcţiune este o zi care provoacă României grave deservicii. O asemenea bătaie de joc la adresa României din partea unor parlamentari cum sunt parlamentarii PSD nu am văzut niciodată în ultimii 30 de ani”, a declarat şeful Executivului.

Ciolacu, atac VIRULENT la adresa lui Iohannis. „Dubla măsură: închidem şcolile, dar ţinem alegerile. Asta e România normală promisă”

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, liderul PSD, l-a atacat, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis pe care l-a acuzat de dublă măsură. Reacţia preşedintelui social-democraţilor vine în contextul în care şeful statului este în favoarea organizării alegerilor parlamentare pe data de 6 decembrie, cu toate că ministrul Educaţiei a anunţat suspendarea cursurilor în şcolile din Bucureşti timp de 14 zile din cauza creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus.

Record de cazuri grave de COVID- 19 la ATI. Conform Grupului pentru Comunicare Strategică, la Terapie Intensivă sunt internaţi în prezent 757 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.466 cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2. Au fost efectuate 8.040 de teste în ultimele 24 de ore, asta înseamnă un record al ratei de pozitivare – peste 30 %. Incidenţa cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore la Bucureşti a ajuns la 3.19, mai mare decât fusese anunţată duminică. 

BILANŢ coronavirus 19 octombrie. Aproape 2.500 de cazuri noi. RECORD de pacienţi la ATI. Rata de infectare în Bucureşti a crescut