Orban intervine în cazul amenzilor pentru credincioşi de la Timişoara: „Oamenii confundă articolele de lege. Să faceţi contestaţie!”

Pastorul Nelu Filip a relatat că la două zile după incidentul de la Timişoara, unde au fost aplicate 146 de amenzi, în valoare de peste 35.000 de lei, unor persoane care au participat la o slujbă religioasă în aer liber a Bisericii Penticostale "Poarta Cerului", a avut o întrevedere cu premierul Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 06:01
Orban intervine în cazul amenzilor pentru credincioşi de la Timişoara: „Oamenii confundă articolele de lege. Să faceţi contestaţie!”

Polițiștii au reproșat organizatorilor și participanților că la serviciul religios erau prezenți mai mulți de 50 de oameni, dar Legea 55/2020 oferă slujbelor religioase un alt regim față de evenimentele private, lucru sesizat chiar de premier.

„Marți, împreună cu o delegație a Cultului Penticostal, am fost la Guvern. Am avut o întâlnire programată cu premierul României, domnul Ludovic Orban. Împreună cu președintele cultului și cu secretarul general m-am dus acolo. Cea mai mare parte a discuțiilor a fost legată de ce s-a întâmplat duminică la Timișoara.

După ce i-am spus domnului premier ce s-a întâmplat, dumnealui a spus cu subiect și predicat: „Oamenii aceia confundă articolele de lege, v-au încadrat în altceva decât este un serviciu religios”. Ne-a spus simplu: „Vă rog să faceți contestație în instanță dacă vin amenzi”. Dacă o amendă este scrisă, instanța este singura care poate să desființeze procesul verbal. A mai făcut un lucru domnul premier, pentru că președintele cultului i-a spus că oamenii din biserici au nevoie să fie apărați, ce să le spunem? A răspuns: „Spuneți-le că ați vorbit cu mine, iar eu am vorbit cu doamna prefect”.

Pentru că de față cu noi a pus mâna pe telefon, a vorbit cu doamna prefect despre ceea ce s-a întâmplat aici, cu intrarea poliției în biserică. Când am plecat ne-a spus: „Să știți că am să vorbesc și cu domnul Vela”. De miercuri au început să curgă amenzile, care sunt date unor persoane cu totul și cu totul nevinovate”, a povestit pastorul.