Orban anunţă că PNL mai AŞTEAPTĂ cu sesizarea CCR pe mărirea pensiilor: "Nu se face de azi pe mâine"

Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 15:44 // Actualizat: Joi, 24 Septembrie 2020 09:40 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban a declarat, întrebat miercuri la Galaţi, dacă a sesizat Curtea Constituţională privind proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară şi prin care sunt majorate pensiile cu 40 adoptate marţi de Parlament, că „un atac la CCR nu se face de azi pe mâine”. Premierul a adăugat că PSD a făcut „un cadou otrăvit” pensionarilor, din pur egoism electoral şi a dovedit un comportament iresponsabil faţă de cetăţeni.

"Un atac la CCR nu se face de azi pe mâine. Ziua de ieri e una neagră în istoria economică a României. Abia ce reuşisem să dobândim statutul de piaţă emergentă, a venit PSD şi ne-a dat un ciocan în cap, României nu mie. Simpla lor adoptare în Parlament înainte de a intra în vigoare deja generează efecte negative în economia românească. Nu vom accepta aceste decizii populiste care riscă să ducă România spre faliment şi subdezvoltare. Noi avem un plan de relansare economică şi sunt convins că românii vor înţelege că PSD încearcă să mai obţină nişte voturi nemeritate. PSD îşi doreşte probabil ca Guvernul să nu mai aibă bani să plătească salarii, investiţii. E un cadou otrăvit care nu e determinat de buna intenţie a PSD, ci e determinat de egoism electoral şi de un comportament iresponsabil al acestui partid", a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Galaţi dacă a sesizat CCR în legătură cu proiectele care aprobă rectificarea bugetară pe anul acesta adoptate de Parlament.

 

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Viceliderul grupului deputaţilor PNL Gabriel Andronache a solicitat, în plenul reunit de marţi al Parlamentului, ca proiectele de lege prin care este aprobată rectificarea bugetară pe acest an să fie retrimise la comisiile reunite de buget-finaţe pentru a fi adoptat un alt raport, deoarece cel deja aprobat încalcă prevederile legislative şi inclusiv Constituţia. Cererea PNL a fost respinsă. Ulterior, la dezbaterile din plen, liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Camera Deputaţilor florin roman Ludovic Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H