Orban, despre majorarea pensiilor cu 40%: „PSD încearcă să obţină nişte voturi nemeritate. Ziua de ieri este una neagră”

Ludovic Orban susţine că ziua de ieri este una neagră în istoria României, în contextul adoptării majorării pensiilor cu 40%. Premierul susţine că Guvernul are un plan de dezvoltare pe care îl va pune în practică. De asemenea, acesta a precizat că PSD-ul a dat un ciocan în cap României în încercarea obţinerii unor voturi nemeritate.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 12:02
Orban, despre majorarea pensiilor cu 40%: „PSD încearcă să obţină nişte voturi nemeritate. Ziua de ieri este una neagră”

„A fost organizat CNSU online, am avizat ordinul ministrului care va fi emis în cursul zilei de astăzi. Sunt necesare, nu suspendarea cursurilor, ci organizarea în sistem online, pentru că în şcolile în care se organizează alegerile trebuie efectuate toate procedurile de protecţie sanitară. După ziua votului vom avea nevoie de două zile, după consultarea cu Administraţiile Locale. Cel mai probabil vor fi două zile în care va fi organizat învăţământul online” , a declarat premierul la Galaţi.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Profesorii trebuie să înveţe să predea online

„Avem o OUG care a stabilit modalităţile în care se face plata către un părinte şi situaţiile în care se face acestă plată” , susţine Ludovic Orban.

„Suntem într-o situaţie în care toţi trebuie să ne adaptam. Această adaptare trebuie să se producă în toate activităţile. Dreptul la educaţie a copilului este un drept fundamental. Portul măştii în şcoală este obligatoriu, iar dacă un cadru didactic spune copiilor să nu poarte mască, după părerea, trebuie să iasă din învăţământ” , a menţionat acesta.

„Am crescut capacitatea de testare, obligaţia centrelor de testare este de a asigura testarea pentru cei care au simptome, probleme de deplasare. Obligaţia este de a testa, de a pune diagnosticul” , susţine premierul.

Premierul României, despre majorarea pensiilor cu 40%

„Un atac la CCR nu se face de azi pe mâine. Ziua de ieri este una neagră în istoria României. Abia reuşisem să dam un semnal favorabil către toţi investitorii, a venit PSD-ul şi ne-a dat un ciocan în cap, nu mie, României. Noi suntem un Guvern responsabil şi nu vom accepta aceste decizii populiste care riscă să împingă România spre faliment. Avem un plan de dezvoltare pe care îl vom pune în practică, PSD încearcă să mai obţină nişte voturi nemeritate. Dacă România nu se mai poate împrumuta va fi din ce în ce mai greu să plătim tot. Este un cadou otrăvit care nu este determinat de intenţia bună a PSD-ului, ci de comportamentul iresponsabil care a ţinut România pe loc timp de 30 de ani” , susţine Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban, explicaţii despre criza Euthyrox. „Vom încerca să îl introducem în fabricaţie în România”

Orban, despre producerea medicamentului Euthyrox

„Intrarea în fabricaţie nu este un proces care să se producă de azi pe mâine, există această intenţie. Cantităţile obişnuite puse pe piaţă sunt mai mari, am vorbit cu ministrul Sănătăţii, m-a asigurat că se fac eforturi pentru a creşte cantitatea care este pe piaţă. Îi rog pe pacienţi să nu cumpere cantităţi atât de mari. Vom încerca să introducem în fabricaţie în România” , a declarat Ludovic Orban.