Orban, la Cazinoul Constanţa: „Va fi redat publicului în mai 2022”. Ce spune premierul de recordurile de Covid

Premierul Ludovic Orban, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, au verificat, și directorul general al CNI, Manuela Patrascoiu, au verificat, astăzi, stadiul lucrărilor de consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța, unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe litoralul Mării Negre. Obiectivul se află în implementare la Compania Națională de Investiții, instituție sub autoritatea MLPDA. 

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 10:41
Orban, la Cazinoul Constanţa: „Va fi redat publicului în mai 2022”. Ce spune premierul de recordurile de Covid

„Romania are foarte multe clădiri emblematice, așa cum este și clădirea superbă a Cazinoului. Din păcate, în ultimii ani a fost lăsată în paragină și presupune foarte multe intervenții care sunt necesare. S-ar putea scrie și o carte cu ce s-a găsit aici, cu diferitele consecințe ale delăsării. Obiectivul nostru e că această clădire sa fie redată constănțenilor în termen stabilit, în mai 2022.”, a declarat Orban.

Contractul de la CNI vizează cele mai ample lucrări de renovare și recondiționare de pana acum a acestei clădiri emblematice de la Malu Mării. Investiția de 56,6 milioane de lei va fi finalizata în a doua jumătate a anului 2022 și va fi ulterior predata primăriei Constanța.

Va fi o clădire bijuterie, la dispoziția tuturor romanilor, care nu va funcționa ca un cazino, ci ca un adevărat centru cultural cu sală de spectacole, spații expoziționale, spații pentru simpozioane. Va fi o clădire de patrimoniu de a cărei frumusețe să vor bucura toți românii și nu numai.

„Au trecut prea multi ani de când aceasta construcție a fost fata uitării. Cred că vom finaliza un proiect important pentru România. Noi suntem mulțumiți de relația pe care o avem cu antreprenorii din mediul privat. Sunt mulțumit de cum se derulează acest proiect, la Constanța și cred că la finalul celor doi ani vom avea bucuria unui proiect finalizat cu succes”, a spus Ion Stefan, ministrul Dezvoltării.

Citeşte şi: Preşedintele Iohannis a făcut un test drive cu ultimul model Ford Puma: „Mi-a plăcut maşina”

Ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului, a declarat astăzi premierul Orban, precizând că nu vrea să se ajungă la noi restricții. Reacția vine în contextul în care cazurile noi de COVID-19 cresc alarmant în România. 

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricții, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viața oamenilor și care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creșterea numărului de români care să respecte regulile de protecție sanitară”, a spus Orban.