Orban, la şedinţa solemnă a Parlamentului: Momentul pe care îl celebrăm astăzi este cel care defineşte România contemporană

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la şedinţa solemnă a Parlamentului care marchează 30 de ani de la Revoluţie, că "gloanţele nu pot ucide speranţele, ideile, dorinţa de libertate, nu pot lupta împotriva conştiinţei unui întreg popor". El a spus că momentul Revoluţiei este punctul de plecare al împlinirilor comune. "Pentru unele dintre acestea încă mai avem de luptat chiar şi după 30 de ani, din păcate, am văzut cum forţe şi persoane iresponsabile sunt gata să le pună în pericol", a afirmat el.

RomaniaTV.net
16 dec. 2019, 12:25
Orban, la şedinţa solemnă a Parlamentului: Momentul pe care îl celebrăm astăzi este cel care defineşte România contemporană

„Gloanţele nu pot ucide speranţele, ideile, dorinţa de libertate, nu pot lupta împotriva conştiinţei unui întreg popor. Răspunsul pe care l-au dat românii a luat forma fluviilor umane care în 21 decembrie, din 22 decembrie s-au revărsat pe străzile oraşelor, în pieţe, în faţa instituţiilor, strigând cuvintele pe care regimul şi conducătorii regimului nu ar fi visat că le vor auzi vreodată: Jos comunismul, jos cu Ceauşescu”, a spus Ludovic Orban.
 
Potrivit acestuia, momentul pe care îl celebrăm astăzi este cel care defineşte România contemporană şi punctul de plecare al tuturor împlinirilor noastre comune, o democraţie parlamentară, afirmarea pluralismului, toate aspectele vieţii publice, libertatea de expresie, economia de piaţă, un stat de drept apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană.
 
„Pentru unele dintre acestea încă mai avem de luptat chiar şi după 30 de ani, din păcate, am văzut cum forţe şi persoane iresponsabile sunt gata să le pună în pericol. Responsabilitatea noastră faţă de memoria celor care au pus libertatea mai presus decât propria lor viaţă, faţă de memorie eroilor care au dat României şanse să renască să se deschidă spre lume trebuie să depăşească orice interese individuale, de grup şi de partid”, a mai afirmat Orban.