Orban nu se teme că miniştrii vor fi anchetaţi de procurori: „Guvernul e format din oameni cinstiţi, corecţi. Nu există nici o temere”

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat la Târgu-Mureş dacă se teme că miniştrii din cabinetul său vor fi vizaţi de anchete penale după terminarea stării de urgenţă, ca urmare a măsurilor restrictive luate în această perioadă.

RomaniaTV.net
09 mai 2020, 14:02
Orban nu se teme că miniştrii vor fi anchetaţi de procurori: „Guvernul e format din oameni cinstiţi, corecţi. Nu există nici o temere”

„Pentru ce? Pentru că am acţionat corect? Pentru că am luat decizii favorabile? Nu există niciun rsic. Guvernul pe care-l conduc e format din oameni cinstiţi, corecţi, care pun în prim-plan viaţa oamenilor. Nu există nicio temere”, a spus premierul Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut românilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi după data de 15 mai, când România va ieşi din stare de urgenţă. „Din păcate, epidemia e între noi. 15 mai e doar un termen administrativ. Să avem grijă să nu avem o explozie de infecţii noi”, a spus şeful statului.

Ministerul Afacerilor Interene (MAI) a pus în dezbatere publică un document care prevede „Măsurile de prevenire şi control a răspândirii coronavirusului”, care ar putea intra în vigoare începând din 15 mai, odată cu înlocuirea stării de urgenţă cu cea de alertă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Europei: „În confruntarea cu COVID-19, România a dovedit încă o dată că e un partener de încredere”