Orban: „Nu trebuie să ne închidem toţi în casă, să ne ferim de mersul la muncă. Activitatea economică trebuie să funcţioneze normal”

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-o conferință de presă de la Vila Lac 1, că guvernul a gestionat bine epidemia de coronavirus şi că economia trebuie să funcționeze, iar românii nu trebuie să se ferească să meargă la locul de muncă.

RomaniaTV.net
15 mart. 2020, 17:46
Orban: „Nu trebuie să ne închidem toţi în casă, să ne ferim de mersul la muncă. Activitatea economică trebuie să funcţioneze normal”

Premierul a atenţionat asupra faptului că, după ce toate măsurile au fost şi sunt luate în continuare de autorităţi, limitarea răspândirii virusului ţine acum, în mare parte, de un comportament responsabil al cetăţenilor români. 

„Limitarea răspândirii virusului va depinde în mare parte de un comportament responsabil al fiecăruia dintre cetățenii români. Vă cer să respectați toate recomandările care sunt formulate de specialiști – de medicii epidemiologi, de reprezentanții Ministerului Sănătății – care sunt transmise prin intermediul unor informări și anunțuri de utilitate publică”, a declarat primul ministru.

De asemenea, Ludovic Orban a ţinut să precizeze că nu trebuie să se instituie panica, fiind necesar ca activitatea economică să funcţioneze, pentru a nu intra în recesiune sau chiar în blocaj economic, odată ce pandemia va fi controlată.

„Din păcate, această epidemie are un efect negativ asupra multor domenii economice. În cursul săptămânii trecute, la inițiativa președintelui, am constituit un grup de lucru care să analizeze impactul economic al epidemiei și care să pregătească o serie de măsuri necesare pentru a susține toate domeniile economice care sunt afectate de epidemie… Nu trebuie să ne închidem acuma toți în casă, să ne ferim de deplasarea la locul de muncă. Activitatea economică trebuie să funcționeze cât mai normal posibil”, a atenţionat Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Epidemiologii vorbesc de un risc de infectare cu coronavirus între 40% și 70%, în doi ani. Avem un plan în trei etape