Orban: E neobrăzare să mai ceri bani din Fondul de Rezervă. Vrea să plătim noi pentru companiile PMB de nababi. Firea anunţă procese

Premierul Ludovic Orban consideră o "neobrăzare" cererea Primăriei municipiului Bucureşti de alocare a sumei de 667 de milioane de lei, în condiţiile în care instituţia a beneficiat din Fondul de Rezervă al Guvernului de 100 de milioane, spunând că nu acceptă să plătească factura pentru “companiile de nababi” înfiinţate de Gabriela Firea.

RomaniaTV.net
13 dec. 2019, 08:50
Orban: E neobrăzare să mai ceri bani din Fondul de Rezervă. Vrea să plătim noi pentru companiile PMB de nababi. Firea anunţă procese

UPDATE: Primarul general, Gabriela Firea, îi amenință pe premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și funcționarii publici care vor aviza bugetul cu plângeri penale pentru abuza în serviciu dacă nu aprobă suplimentarea bugetului Capitalei și spune că Primăria nu va putea achita subvenția pentru transport, energia termică, cheltuielile pentru spitale. „Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea”, afirmă Firea. 

Premierul Ludovic Orban a spus, la începutul şedinţei de Guvern, că nu vrea să fie alocate fonduri pentru primăriile care au primit bani din alocările date de guvernarea PSD.
„Nu vreau să văd pe lista pe care o veţi înainta, anexa pe care o veţi înainta la hotărârea de Guvern, nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de un miliard patru sute de milioane sau din alte sume. Dacă vine vreo primărie cu cerere de bani după ce a primit bani din fondul de rezervă, evident nu voi accepta alocarea niciunei sume de bani. Să vă uitaţi pe, să le spun „deştepţii” care au contracte pe fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii. Şi acolo trebuie operată o extragere din anexă a celor care au fost primii la şmecheria pusă la cale cu Fondul de Dezvoltare şi Investiţii”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de news.ro. 
Ministrul Dezvoltării i-a transmis premierului că există o cerere din partea Primăriei Bucureşti pentru alocarea sumei de 677 de milioane de lei, iar Orban a replicat.

„Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare din Fondul de Rezervă al Guvernului de 100 de milioane şi mi se pare o neobrăzare să mai formuleze o cerere de 667? Adică vrea să plătim noi factura pentru companii de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva”, a spus Orban.