Orban propune alternativa pentru a evita aglomeraţia de pe DN1. „O iei spre Câmpina, pe Valea Doftanei, şi traversezi spre Săcele”

Ludovic Orban a anunţat, joi, care este drumul considerat alternativa la aglomeraţia de pe DN1, de pe Valea Prahovei. Premierul susţine că autorităţile vor să modernizeze un drum care face legătura între Câmpina şi Săcele, pe Valea Doftanei, până când va fi construită autostrada Comarnic-Braşov.

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 09:53

„Este prevăzută o investiţie care să fie o alternativă la Comarnic – Braşov, la tronsonul cel mai aglomerat din România. Acolo urmează să construim autostradă şi vom da drumul la licitaţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi realizarea proiectului tehnic.

Drumul respectiv este o alternativă. Pe pe DN1 o iei spre Câmpina, pe Valea Doftanei, şi traversezi spre Săcele. Practic, se semnează contractul de elaborare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii care va reprezenta o alternativă de deplasare la DN1 care să facă legătura între Braşov şi Ploieşti”, a explicat Ludovic Orban.

Proiectul vizează modernizarea drumului dinspre Câmpina spre Valea Doftanei, pe care se poate ajunge la Braşov, pentru cei care vor doar să tranziteze Valea Prahovei fără a se opri în staţiuni.

„Rostul acestui proiect este de a crea o alternativă de deplasare între Prahova şi Braşov, pentru traversarea munţilor, în special pentru aceia care nu doresc să treacă prin staţiunile de pe Valea Prahovei. Se semnează azi contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru realizarea acestui drum extrem de important.

Finanţarea va fi asigurată de Compania Naţională pentru Investiţii, evident se va realizat în parteneriat cu CJ Braşov”, a explicat premierul.

De asemenea, Orban a anunţat că până la sfârşitul acestui an se va finaliza tronsonul de autostradă care se află în lucru, de pe tronsonul Comarnic-Braşov.

„De asemenea, într-un viitor apropiat, vom scoate la licitaţie realizarea revizuirii studiului de fezabilitate şi realizarea proiectului tehnic pentru tronsonul de autostradă care face legătura între Ploieşti şi Braşov, în special tronsonul Comarnic- Braşov”, a mai precizat premierul.

foto: digi24.ro

De asemenea, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a propus varianta folosirii unui drum forestier din zona Azuga care ar putea prelua o parte din aglomerație, conform Digi24.

„Din discuţiile avute cu Ludovic Orban, a reieşit că trebuie făcut ceva rapid până va începe construcţia autostrăzii, pentru că autostrada poate dura. Nu a demarat nimeni lucrările, dacă ne propunem de acum înainte să demarăm, va dura foarte mult timp”, a explicat primarul din Sinaia, Vlad Oprea, pentru sursa citată.

Edilul Oprea afirmă că nu trebuie făcută decât o variantă ocolitoare la Comarnic și una la Bușteni.

„Am identificat împreună cu ministrul Transporturilor, cu cel al fondurilor europene, câteva drumuri forestiere, tehnologice, paralele cu DN, pornesc de la Comarnic, de-a lungul apei, ajung la Sinaia, paralel cu râul Prahova, urmând ca în Sinaia să se folosească patru benzi cu câteva sensuri giratorii. După ce ieşi din Sinaia spre Buşteni, să se lărgească la patru benzi, apoi ocolitoare, intrând în Azuga e un drum forestier care poate fi folosit ca centură ocolitoare.

Această alternativă ar ajuta să ocolim din Comarnic până la Predeal”, a explicat edilul.

BILANŢ coronavirus 27 august România. RECORD de cazuri! Peste 1.504 de cazuri noi şi 38 de decese în 24 de ore