Orban răspunde acuzaţiilor lui Barna de blat PNL-PSD: „E o contradicţie între atitudinile publice ale USR”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că acuzațiile USR privind un posibil blat între PSD și PNL și refacerea USL au "caracter propagandistic" și sunt "într-o totală contradicţie cu realitatea".

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 12:10
Orban răspunde acuzaţiilor lui Barna de blat PNL-PSD: „E o contradicţie între atitudinile publice ale USR”

Preşedintele PNL şi premier demis, Ludovic Orban, a fost joi la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, iar la finalizarea acestora a făcut mai multe declaraţii, referindu-se şi la acuzaţiile pe care preşedintele USR, Dan Barna, le-a adus liberalilor miercuri, în plenul parlamentului.

„E o contradicţie în atitudinile publice. Pe de o parte ne acuză că am refăcut USL, pe de altă parte vor să colaboreze cu noi în perspectiva alegerilor locale. Eu sunt un om foarte serios. Obiectivul alegerilor anticipate, de exemplu, este prevăzut în acordul nostru. Colaborăm, în condiţiile pe care le-am stabilit. Iar în privinţa acestor aserţiuni, care sunt cu caracter propagandistic, ele sunt într-o totală contradicţie cu realitatea. Noi suntem într-un război total cu PSD, iar PSD este partidul care este vinovat pentru foarte multe din relele care s-au întâmplat în societatea românească în ultimii 30 de ani”, a spus Orban, potrivit hotnews.ro.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după consultările cu Klaus Iohannis. PSD sesizează CCR dacă tot Orban va fi propus premier. „Nu ştiu cât este de legal”

În acelaşi context, al discursului de miercuri al lui Barna, Ludovic Orban s-a referit şi la posibilitatea susţinerii de candidaţi comuni la alegerile locale, acolo unde se va considera că este cazul.

„În alegerile locale trebuie să ţii cont de situaţia locală, din fiecare localitate. Aici o să existe o libertate din partea organizaţiilor noastre în discuţiile pe care le au cu partenerii care au fost alături de noi, privitor la strategia pentru locale”, a explicat premierul demis.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte la acestă oră cu delegaţiile partidelor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării unui nou premier după ce Guvernul Orban a fost demis miercuri prin moţiune de cenzură.