Orban: "România are perspective foarte bune de revenire economică. Suntem pe locul trei pe plan european ca ca şi contracţie economică"

Publicat: Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 12:52 // Actualizat: Duminică, 13 Septembrie 2020 13:36 // Sursa: romaniatv.net

România are perspective de revenire economică foarte bune şi nu a fost retrogradată de agenţiile de rating în perioada crizei economice generate de coronavirus, datorită "credibilităţii guvernului", a transmis, sâmbătă Ludovic Orban.

Foto: gov.ro

"Economia României este printre economiile care au dovedit cea mai multă rezilienţă. Suntem pe locul trei pe plan european, în fruntea clasamentului, ca şi contracţie economică. Doar două ţări sunt cu o contracţie mai mică decât România în primul semestru. Noi avem o contracţie de 3,9. În ceea ce priveşte deficitele, şi în privinţa deficitelor România este printre ţările care au avut cea mai mică creştere a deficitului bugetar. (...) România nu a fost retrogradată de agenţiile de rating din cauza credibilităţii guvernului pe care îl conduc şi a faptului că le-am asumat angajamente de echilibru în ceea ce priveşte menţinerea echilibrelor economice şi controlul asupra deficitului şi asupra cheltuielilor publice, iar România are perspective de revenire economică foarte bune", a afirmat Orban, prezent la Râmnicu Vâlcea, la prezentarea proiectului "Parc Industrial" de către candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea.

Premierul a precizat că, în ciuda crizei internaţionale provocate de coronavirus, România a înregistrat o creştere a numărului de salariaşi şi o majorare a salariului mediu net.

"Din punct de vedere al locurilor de muncă, la 1 septembrie aveam cu peste 2.000 de angajaţi cu contract de muncă mai mulţi decât la 1 ianuarie, înainte de criza economică provocată de pandemie. Salariul mediu net în România, în iunie, a fost cu 5% mai mare decât salariul mediu net din iunie 2019, când nu era pic de criză. Salariul mediu net a crescut şi în luna iulie, cu 74 de lei, în raport cu luna iunie a anului 2020, la ora actuală înregistrând o creştere cu aproape 8% comparativ cu iulie 2019. Şi împrumuturile pe care le-am luat, le-am luat mult mai ieftin decât împrumuturile care au fost luate de guvernarea PSD, cu o singură excepţie, februarie, când PSD a depus moţiunea de cenzură şi a dat jos guvernul şi asta a avut un efect negativ asupra pieţelor", a adăugat primul-ministru.

Citiţi şi Ludovic Orban dă asigurări că autorităţile sunt pregătite pentru începerea anului şcolar: "Sutem pregăţiţi pentru orice situaţie"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
economia romaniei Ludovic Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H