Orban: „România se află pe locul 18 la nivel european în ceea ce priveşte rata infectării”

Premierul Ludovic Orban a explicat, luni, în Camera Deputaţilor, că România se găseşte pe locul 18 la nivel european în privinţa infectărilor cu noul coronavirus. "Când ai 10.000 de cazuri pe zi, nu poţi să te faci că nu vezi , să laşi să treacă lucrurile aşa cum sunt şi să nu iei măsuri ca să protejeze sănătatea şi viaţa oamenilor", a spus şeful Executivului, care a criticat Opoziţia pe motiv că se foloseşte în "scop electoral" de impunerea acestor măsuri.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 14:34
Orban: „România se află pe locul 18 la nivel european în ceea ce priveşte rata infectării”

Premierul a prezentat situaţia României în ceea ce priveşte rata infectărilor cu coroanvirus la zi.

„România astăzi, între ţările europene, se găseste pe locul 18, având pe ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori 484 faţă de Cehia (1471), Belgia (1342), Franţa (968), Austria (789), Polonia (770)

România se găseşte pe locul 18 la nivel european în ceea ce priveşte rata infectării. Cu toate astea, măsurile pe care le luăm şi văd că le folosiţi cu scop electoral sunt nişte măsuri care sunt dictate de obligaţia noastră de a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor”, a spus Ludovic Orban.

Şeful Executivului a mai afirmat că Guvernul este nevoit să ia măsuri pentru a proteja sănătatea românilor.

„Când ai 10.000 de cazuri pe zi, nu poţi să te faci că nu vezi , să laşi să treacă lucrurile aşa cum sunt şi să nu iei măsuri ca să protejeze sănătatea şi viaţa oamenilor. Orice măsură pe care o luăm o luăm pentru a salva vieţi şi a reduce riscul românilor să se infecteze”, a adăugat Orban.