Orban: Salariile celor care se ocupă de fonduri UE vor fi egalizate din 2013

Leonard Orban, a declarat că Guvernul a solicitat Comisiei Europene ca salariile funcţionarilor care se ocupă de fonduri europene să fie egalizate de la 1 ianuarie 2013 la nivelul cel mai ridicat, cel din Ministerul Dezvoltării Regionale.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 10:43
Orban: Salariile celor care se ocupă de fonduri UE vor fi egalizate din 2013

„Este anormal ca salariile între diferitele ministere, între diferiţi funcţionari, să fie atât de diferite pentru muncă egală. Nu e normal ca diferenţa să meargă de la unu la trei chiar. Şi tocmai de aceea facem demersuri, am transmis o scrisoare către Comisia Europeană, solicitând să intrăm pe un sistem absolut normal, în care la muncă egală plata să fie egală şi ca începând cu 1 ianuarie 2013 să avem o salarizare corespunzătoare pentru toţi ce care lucrează în sistemul de gestionare a fondurilor europene”, a precizat, miercuri, ministrul Orban, la dezbaterea „UE la răscruce”, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene.

Întrebat care vor fi pragurile între care vor fi încadrate salariile acestor funcţionari de la 1 ianuarie 2013, Orban a arătat că ideea e ca acestea să crească la nivelul cel mai ridicat, adică cel al funcţionarilor din Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Nu pot să vă dau cifrele, ideea e să creştem salariile la nivelul cel mai ridicat, deci la salariile care sunt cele mai mari în momentul de faţă şi cred să salariile cele mai mari sunt la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a mai spus Orban.


loading...